Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

'Grootste niet op eigen land gerichte anti-oorlogsdemonstratie'

Datum nieuwsfeit: 16-02-2003
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Amsterdam 15 februari 2003: grootste niet primair op eigen land gerichte anti-oorlogsdemonstratie uit de Nederlandse geschiedenis

In januari 1973 was in Utrecht de grootste demonstratie ooit in Nederland tegen de oorlog van de Verenigde Staten tegen Vietnam: 80.000 demonstranten. Dit aantal aan demonstranten tegen een oorlog die geen direct lijfelijk gevaar op Nederlands grondgebied met zich meebracht, werd pas overtroffen op 15 februari 2003 in Amsterdam: 80.000-100.000, tegen de dreigende oorlog VS-Irak.

Er zijn drie in het oog springende verschillen tussen deze twee demonstraties. Ten eerste: de demonstratie in Amsterdam was onderdeel van wereldwijde demonstraties ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie