Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Persberichten district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 16-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-02-2003
Persberichten district Eemland Zuid, 12.30 uur

Negeren rijberbod

AMERSFOORT Op zaterdag 15 februari, omstreeks 07.45 uur, zagen agenten een personenauto over de Molenstraat rijden waarvan zij wisten dat de bestuurder een rijverbod had gekregen vanwege alcoholgebruik. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Amersfoort, werd staande gehouden en bij controle bleek hij inderdaad in de uren daarvoor een rijverbod te hebben gekregen voor het rijden onder invloed. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn personenauto werd aan het politiebureau gestald.

LEVENSGEVAARLIJKE APPARATUUR EN VLOEISTOF GESTOLEN

AMERSFOORT Op zaterdag 15 februari werd aangifte gedaan van diefstal van een zeer gevaarlijke vloeistof, die bij inademing of contact met slijmvliezen dodelijk kan zijn.
De diefstal werd gepleegd tussen vrijdag 14 en zaterdag 15 februari op de Operaweg. Uit de geparkeerd staande bestelbus van een begrafenisondernemer werden twee koffers gestolen. Het betrof een geelkleurige koffer met de afmeting 30 bij 40 centimeter, met daarin apparatuur om stoffelijke resten te prepareren. Het onjuist gebruik van de apparatuur kan levensgevaarlijk zijn voor mensen die onbekend zijn met het gebruik ervan. Tevens werd een zwartkleurige koffer met koperen handvat uit de bestelbus gestolen. Deze koffer heeft de afmeting 60 bij 50 centimeter. In deze koffer bevond zich een fles balsemvloeistof. Deze vloeistof is ROZE van kleur en is bij inademing of contact met slijmvliezen DODELIJK.
In de koffers bevonden zich verder nog flesjes met desinfecterende materialen en gereedschappen die bij aanraking een gevaar kunnen opleveren voor de gezondheid.
Een ieder wordt verzocht bij het aantreffen van deze goederen de grootste voorzichtigheid in acht te nemen en van de goederen af te blijven.
Indien de goederen worden gevonden, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de politie van district Eemland Zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Oproep getuigen

AMERSFOORT Op zaterdag 15 februari, ontstond een aanrijding op de kruising Laan van Emiclaer met de Albert Schweitzersingel, waarbij de veroorzaker na de aanrijding wegreed zonder zijn identiteit te laten vaststellen. Een 24-jarige inwoner van Amersfoort reed over de Albert Schweitzersingel en wilde op de kruising met de Laan van Emiclaer linksaf gaan. Plotseling werd de auto van de Amersfoorter aan de rechterachterzijde aangereden waardoor forse schade ontstond. Een donkerkleurige personenauto die de aanrijding veroorzaakte reed hierna snel weg zonder dat de bestuurder zijn identeit liet vaststellen. Het betrof vermoedelijk een personenauto, blauw of grijs van kleur van het merk Opel. De aanrijding vond plaats tussen 15.50 en 17.10 uur. De politie verzoekt getuigen van deze aanrijding zich te melden bij de politie van district Eemland Zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Tasjesroof

AMERSFOORT Op zondag 16 februari vond omstreeks 00.29 uur een tasjesroof plaats, waarvan een 15-jarige meisje uit Amersfoort het slachtoffer werd. Het meisje reed op de fiets door de Meridiaantunnel en reed in de richting van het centrum. Midden in de tunnel werd zij door twee onbekende mannen tot stoppen gedwongen. Hierbij kwam zij met haar fiets ten val. Nadat zij gevallen was, nam een van de mannen haar tas van het stuur af en ging ermee vandoor. De tweede man probeerde nog de tas van de zus van het slachtoffer, die met haar meefietste, af te pakken maar dit mislukte. Ook deze man ging er op een gegeven moment vandoor.
Het slachtoffer raakte gewond aan haar arm en hand en haar fiets raakte beschadigd. In haar tas zaten persoonlijke eigendommen en een mobiele telefoon.

De verdachte die de tas afnam was ongeveer 20 jaar oud, had een normaal postuur en had kort geschoren haar. Hij was gekleed in een donkerblauwe driekwart lange jas met daaronder en donkerkleurige spijkerbroek. De tweede verdachte was kleiner van postuur. De politie vraagt getuigen die voor, tijdens of na deze beroving deze mannen in of bij de Meridiaantunnel heeft gezien, om contact op te nemen met de politie van district Eemland Zuid, via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole
LEUSDEN In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 februari werd door de politie een verkeerscontrole uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op de Randweg, Arnhemseweg, Asschatterweg, Postweg en Moorsterweg. Tijdens de controle werden 60 bekeuringen opgemaakt i.v.m. defecte verlichting, overtreden maximum snelheid, niet hebben van een bromfietscertificaat, niet dragen van een helm of autogordel. Tevens werden 145 blaastesten bij automobilisten uitgevoerd. Drie automobilisten werden aangehouden i.v.m. alcoholgebruik. Bij de ademanalyse bleken zij respectievelijk 370 en 375 u/gl aan alcohol in het lichaam te hebben en kregen een proces-verbaal. Een automobilist kreeg een politietransactie uitgereikt voor 300 u/gl aan alcohol die in zijn lichaam werd aangetroffen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie