Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 16-02-2003

Datum nieuwsfeit: 16-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 12.50 uur

Te snel, rijbewijs kwijt

VIANEN Op zaterdag 15 februari, omstreeks 10.10 uur, trok een automobilist de aandacht van surveillerende agenten in de bebouwde kom van Woerden door zogenaamd sportief te rijden. De automobilist werd gevolgd door de agenten met een onopvallend videovoertuig. Gekomen op de rijksweg A12 en A2 zagen de agenten dat de verdachte bestuurder met zijn auto 174 km/h reed in plaats van de toegestane 100 km/h. De verdachte werd staande gehouden ter hoogte van Vianen. Het betrof een 26-jarige inwoner van Culemborg. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

LOPIK Op zaterdagmiddag 15 februari zagen surveillerende agenten met een onopvallend videovoertuig, dat een personenauto met hoge snelheid over de provinciale weg N210 reed. De auto werd gevolgd waarbij bleek dat de bestuurder met zijn auto 155 km/h reed terwijl 80 km/h is toegestaan. Tevens voerde de auto mistlichten en droeg de bestuurder niet de verplichte autogordel. De verdachte werd met zijn voertuig gecontroleerd. Het bleek een 25-jarige inwoner van Almkerk te zijn. Tegen de verdachte werden diverse processen-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Op zaterdag 15 februari zagen agenten omstreeks 21.10 uur een personenauto rijden over de Zuidstedeweg. De bestuurder reed slingerend met zijn auto over de weg en negeerde het rode verkeerslicht. Op de Richterslaan werden de auto en de bestuurder gecontroleerd. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Nieuwegein, bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij 855 u/gl aan alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens bleek dat de verdachte nog een vonnis had openstaan van 422 euro of 15 dagen hechtenis. Hij kon het bedrag niet betalen en werd ingesloten in het politiebureau.

Inbraak in bedrijf

HOUTEN Op zondag 16 februari werd de politie omstreeks 00.55 uur gestuurd naar een bedrijf aan de Veerwagenweg. Bij het bedrijf zou een personenauto met inzittenden zich verdacht ophouden. Het voertuig werd aangetroffen en de bestuurder en het voertuig werden gecontroleerd. In de auto werden 3 televisietoestellen aangetroffen en de bestuurder kon geen verklaring geven over de aanwezigheid van de toestellen in zijn auto. Hij werd vervolgens aangehouden als verdacht van diefstal. Het betrof een 40-jarige inwoner van Zeist.

Toen de politie de omgeving afzocht, vluchtte een man weg aan de achterzijde van het bedrijf. Ook deze man werd aangehouden. Het betrof een 34-jarige inwoner van Houten. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau in Nieuwegein.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie