Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Open Dag Kinderboerderij Merenwijk in Leiden

Datum nieuwsfeit: 16-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden

Persbericht

Open Dag Kinderboerderij Merenwijk: melkveehouderij centraal

Publicatiedatum: 12 januari 2003

Kinderboerderij Merenwijk (Parkzicht 100) houdt zondag 16 februari een Open Dag met als bijzonder thema de melkveehouderij. Hoe melk je een koe, hoeveel eet een koe op een dag en wat zit er bijvoorbeeld allemaal in krachtvoerkorrels? Leerlingen van groep zeven en acht krijgen in de maand februari antwoord op deze vragen tijdens een les die is bedoeld als voorbereiding op een bezoek aan een `echte' boerderij in de omgeving. Tijdens de open dag kunnen geïnteresseerden dezelfde les volgen. De open dag duurt van14.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de les is er speciale aandacht voor het `Groene Hart' en voor agrarisch natuurbeheer. Alle gastbedrijven die schoolgroepen ontvangen, liggen aan de rand van het Groene Hart en staan veelal onder druk van uitbreidingsplannen voor woningbouw, aanleg van wegen en de HSL. Op de kinderboerderij is ook informatie te krijgen over het werk van de agrarische natuurverenigingen. Op de kinderboerderij ligt
-ook tijdens de Open Dag- een intekenlijst voor de excursies op diverse boerderijen.

Deze pagina is gewijzigd op 12-02-2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie