Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nicolaï bezoekt Bulgarije en Roemenië

Datum nieuwsfeit: 16-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Buitenlandse Zaken


www.minbuza.nl

Nicolaï bezoekt Bulgarije en Roemenië

Staatssecretaris voor Europese Zaken brengt van 16-20 februari een bezoek aan Roemenië en Bulgarije. Beide bezoeken staan in het teken van de mogelijke toetreding van deze landen tot de Europese Unie en de bilaterale (handels)betrekkingen. Nicolaï zal op 18 februari een honorair Consulaat in Timisoara openen, een voor Nederlandse bedrijven steeds belangrijker economisch centrum in Roemenië. In Bulgarije brengt Nicolaï een bezoek aan een Roma-gemeenschap in de buurt van Plovdiv.

Nicolaï spreekt onder meer met de Ministers van Buitenlandse Zaken dhr Geoana (Roemenië) en dhr Passy (Bulgarije) met de EU-onderhandelaars mw Puwak (Roemenië) en mw Kouneva (Bulgarije). Hij houdt op 17 februari een toespraak voor het Roemeense Europa-centrum. geeft op 19 februari een gastcollege aan de universiteit van Plovdiv. Daarnaast bezoekt Nicolaï een project dat Nederland financiert (Matra) om Roemenië te helpen voorbereiden op zijn EU-lidmaatschap.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie