Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Vijf sollicitanten voor burgemeesterspost Almere

Datum nieuwsfeit: 17-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie FlevolandVijf sollicitanten voor burgemeesterspost Almere

Vijf mensen hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in Almere. De sollicitatietermijn is gesloten en de Commissaris van de Koningin in Flevoland heeft de binnengekomen reacties
geïnventariseerd.

De procedure voor de aanstelling van een nieuwe burgemeester voor Almere is in werking getreden nadat burgemeester Ouwerkerk heeft aangegeven dat hij dit jaar zijn functie neerlegt. Daarop heeft de gemeenteraad van Almere in overleg met Commissaris van de Koningin Michel Jager een profielschets voor de nieuwe burgemeester opgesteld en is de vacature gepubliceerd in de Staatscourant.

Onder de vijf sollicitanten die op deze vacature hebben gereageerd, zijn twee vrouwen en drie mannen. Alle kandidaten hebben ervaring in het openbaar bestuur. Twee van de sollicitanten zijn lid van de PvdA, de andere drie zijn lid van de VVD.

Nu de sollicitatietermijn is gesloten, begint de daadwerkelijke selectie van de kandidaten. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad van Almere in juni haar aanbevelingen over de kandidaten openbaar maakt en doorzendt naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het kabinet neemt vervolgens een besluit over de aanstelling van een nieuwe burgemeester.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie