Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Project reconstructie Boschdijk Eindhoven van start

Datum nieuwsfeit: 17-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht: 6 februari 2003

Minckelersplein wordt als eerste aangepakt

Project reconstructie Boschdijk van start

Op 17 februari aanstaande wordt er gestart met de eerste fase van de reconstructie van de Boschdijk tussen Vredeoord en Marconiplein en het opknappen van het Minckelersplein. Nu de gemeenteraad daar onlangs de nodige financiële middelen voor beschikbaar stelde, kan dit langverwachte werk eindelijk worden uitgevoerd.

Voordat men daadwerkelijk met de Boschdijk begint, start men met de eerste fase van het project: het opknappen van het aangrenzende Minckelersplein. De volledige bestrating rond dit plein wordt vervangen. Het middengedeelte van het plein wordt opnieuw ingericht. De nieuwe beplanting zal pas later, in het volgende plantseizoen, worden aangebracht. Het verkeer op de Boschdijk zal van dit werk nog geen hinder ondervinden.
Op 10 maart begint men aan fase 2, de herinrichting van de Boschdijk tussen Marconiplein en Alard du Hamelstraat (weggedeelte stad uit). Aansluitend volgen in de fases 3 tot en met 5 de gedeelten Alard du Hamelstraat Vredeoord (stad uit), Vredeoord Minckelersplein (stad in) en tenslotte Minckelersplein Marconiplein.
Het totale project duurt tot zeker medio oktober. Voor de fasering van het werk is onder meer gekozen op verzoek van de hulpdiensten (brandweer, politie, GGD). Door deze aanpak blijft er namelijk steeds verkeer mogelijk van het Marconiplein naar het noorden, een route die voor het uitrukken van deze diensten van groot belang is.

De Boschdijk gaat er door de reconstructie echt anders uitzien. De huidige vier banen verdwijnen en er komt een tweebaansweg voor in de plaats. Daardoor is er ook meer ruimte voor parkeren en fietspaden. De enkele rijstroken worden gescheiden door een middenberm zodat inhalen en oversteken op plaatsen waar dat niet veilig is ook onmogelijk wordt gemaakt. In die middenberm worden bomen geplant zodat dit deel van de Boschdijk een veel vriendelijker karakter krijgt. Verder wordt hier werk met werk gemaakt: op veel plaatsen zal de riolering worden aangepast of vervangen.

Verkeersmaatregelen
Het werk op de Boschdijk betekent uiteraard langdurige verkeersmaatregelen en omleidingen. Zo wordt er op 10 maart van Vredeoord tot Marconiplein een metalen barrier (soort middenberm) geplaatst die het verkeer scheidt van de werkzaamheden. Tijdens de uitvoering van de 2e en 3e fase rijdt het verkeer aan de westzijde van deze barrier over één rijbaan richting noorden. Gescheiden van het autoverkeer door een gele streep gaan fietsers op een tijdelijke fietsbaan langs de barrier naar het noorden.

Omleidingen
Tijdens het werk aan de Boschdijk wordt het verkeer uit het noorden richting centrum in eerste instantie bij het kruispunt Boschdijk/Marathonloop/A. Fokkerweg omgeleid via: Marathonloop Huizingalaan Churchilllaan Montgomerylaan. Verkeer dat toch doorrijdt over de Boschdijk wordt bij het kruispunt Boschdijk/Vredeoord omgeleid via: Lieven de Keylaan-Berlagelaan-Montgomerylaan. Verkeer dat op de Boschdijk moet zijn wordt omgeleid via Vredeoord Bezuidenhoutseweg Zwaanstraat Schootsestraat Kastanjelaan Glaslaan Steenstraat Kramerstraat - Zernikestraat.

© 2003 Gemeente Eindhoven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie