Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Amerikaanse transporten naar haven van Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 17-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

foto: Transport Amerikaans materieel (ANP)

Amerikaanse transporten naar haven van Rotterdam

17-02-2003

In de haven van Rotterdam zijn maandag (17 februari) de eerste transporten van Amerikaans militair materieel aangekomen. De transporten werden eerder aangekondigd door minister Kamp (Defensie) via een brief aan de Tweede Kamer. Het materieel wordt per spoor van de Duits-Nederlandse grens naar de haven van Rotterdam gebracht voor verscheping. In het kader van het zogenoemde "Host Nation Support" wordt voor de bewaking van de transporten personeel van de Koninklijke Marechaussee of de Nationale Reserve ingezet.

Afgezien van bewaking door de marechaussee en eventueel de andere krijgsmachtdelen, worden ook burgerambtenaren van Defensie die werkzaam zijn bij de 598th US Army Transportation Group uit Capelle a/d IJssel ingezet. Een eerste trein arriveerde maandagmorgen in de loop van de ochtend op een groot rangeerterrein bij Rotterdam (foto: ANP).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie