Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nieuwe versie pakket voor startende ondernemers in Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 17-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alkmaar


Nieuwe versie pakket voor startende ondernemers

Alkmaar, 17 februari 2003

Sinds een jaar geeft de gemeente Alkmaar het starterspakket uit. Dit is een pakket met alle gemeentelijke informatie die een beginnende ondernemer nodig heeft bij het schrijven van een ondernemingsplan en het starten van een eigen bedrijf. Vanaf vandaag is de nieuwe versie van dit pakket, het starterspakket 2003, verkrijgbaar.

Elke startende ondernemer moet voor zijn nieuwe bedrijf een ondernemingsplan maken. Niet alleen omdat hij hiermee een goed inzicht krijgt in wat hij op juridisch, marketingtechnisch en financieel gebied tegen gaat komen bij de oprichting van zijn bedrijf, maar ook omdat hij het plan bijvoorbeeld nodig heeft voor het aanvragen van een krediet bij de bank. Alle gegevens die een ondernemer van de gemeente nodig heeft voor het schrijven van een ondernemingsplan staan in het starterspakket. Via hoofdstukken als `Waar mag ik mij vestigen?', `Uw pand, zijn omgeving en de gemeente' en `Vergunningen' krijgt de ondernemer alle informatie die hij nodig heeft voor het schrijven van zijn plan. Daarnaast is nog een aantal andere voor ondernemers nuttige informatie opgenomen, zoals jaarlijkse evenementen in de binnenstad, koopzondagen en een lijst met adressen van ondernemersverenigingen. Ook een hoofdstuk met statistische gegevens (bijvoorbeeld het besteedbaar inkomen per gemeente in Noord Kennemerland, een overzicht van wat de Alkmaarder waar koopt en het gemiddelde opleidingsniveau per gemeente) ontbreekt niet. Tot slot bevat het starterspakket een overzichtskaart van de bedrijven- en kantorenterreinen in Alkmaar en omgeving.

Sinds anderhalf jaar geeft de gemeente een starterspakket uit. Om ervoor te zorgen dat alle gegevens actueel blijven, is er een nieuwe versie van het starterspakket gemaakt: het starterspakket 2003. Het (gratis) pakket is op te vragen bij de bedrijvenadviseurs van de gemeente Alkmaar, telefoonnummers 072 - 548 85 52 en 548 85 53, of per e-mail, (ondernemersloket@alkmaar.nl). Daarnaast staat op www.alkmaar.nl de meest actuele versie van de gegevens uit het starterspakket.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie