Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Debat over de statenverkiezing in Waterland

Datum nieuwsfeit: 18-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Waterland
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Waterland


Debat over de statenverkiezing op 11 maart
Er wordt soms aan het nut van de Provinciale Staten getwijfeld. Wat doen ze daar eigenlijk in Haarlem? Is de Provincie Assepoes uit het sprookje, nijver maar anoniem aan het werk, geminacht door zusters Land en Gemeente? Een droevig lelijk eendje naast twee frisse maagden? Of is de provincie een regelrechte prinses? Het schoentje past zoals in de tijd van de zeven verenigde provinciën? Een avond over al het moois dat er gebeurt in Haarlem.

Het debat gaat allereerst over het belang van de Provincie. Kandidaat Statenleden leggen hun enthousiasme uit en gemeenteraadsleden en B & W van Waterland geven commentaar. Waar wrijven Provincie en Gemeente? Ook de aloude vraag Linksom of Rechtsom? komt aan de orde. Het publiek praat mee.Twee gewichtige punten worden doorgenomen: Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Tenslotte algemeen debat: is partijvorming zinnig in de Provinciale Staten en waarom zouden we stemmen op wie?

Deelnemers
Deelnemende kandidaten: Klaas Breunissen (GroenLinks), Freddy Weima (PVDA), C. Mooy (VVD), Piet Keijzer (SP), Jaap Bond (CDA) en Leo Cornelisse (D66). Leden van B & W en Gemeenteraad van Waterland zijn uitgenodigd. Voorzitter: Otto van der Harst, Monnickendam

Gegevens
Vanaf 20.00 uur: koffie en muziek, 20.30 uur: aanvang debat. Toegang vrij (Areópagus-blok bij de uitgang)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie