Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 18-02-2003

Datum nieuwsfeit: 18-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-02-2003 Persberichten hennepkwekerijen in Sittard (HP 16.00 uur) Dinsdag 18 februari 2003

Stein, Politie op zoek naar hennepteelt.

De politie van de basiseenheid Stein-Beek-Schinnen heeft vanmorgen met zon 30 personeelsleden, waaronder een groep ME en enkele politiehonden, een inval gedaan op het woonwagenkampje aan de Julianaweg in Stein met als doel een einde te maken aan de illegale hennepkweek op deze locatie.
De aanleiding tot de inval was gelegen in het feit dat de politie op 5 februari 03 vaststelde dat er op het kampje hennep werd gekweekt. De twee politieagenten die toentertijd de constatering hadden gedaan, werden, toen ze twee kleine plantages hadden aangetroffen, door enkele bewoners en andere aanwezigen zodanig agressief benaderd en bedreigd, dat verder onderzoek op dat moment onmogelijk was. Omdat het vermoeden bestond dat zich op deze lokatie meerdere hennepplantages bevonden, werd besloten tot de actie van vandaag.
Dat er onlangs wel degelijk hennep werd gekweekt bleek uit het aantreffen van een negental ruimten die waren ingericht voor de kweek van hennep. Slechts in een daarvan werden 85 hennepplanten aangetroffen. De overige acht bevatten slechts apparatuur zoals groeilampen, luchtfilters, trafos en ventilatoren en teelaarde. De apparatuur werd in beslag genomen.
Tegen vijf bewoners werd proces-verbaal opgemaakt en snelrecht toegepast. De eigenaar van de hennepplanten kreeg 900 euro boete op grond van het overtreden van de Opiumwet. De overige vier kregen elk een boete van 1135 euro omdat zij de wet Milieubeheer hadden overtreden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie