Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

NCDO lanceert Project De Derde Kamer in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 19-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: NCDO - Nationaal Comittee Duurzame Ontwikkeling
Zoek soortgelijke berichten

Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling

Postbus 94020
1090 GA Amsterdam
T: + 31 (0) 20 568 8755
F: + 31 (0) 20 568 8787
e-mail: (info@ncdo.nl)

Bezoekadres:
Mauritskade 63
(hoofdingang KIT)
1092 AD Amsterdam

Home / NCDO Agenda

Lancering De Derde Kamer

11.02.2003 17:35

Op 19 februari a.s., van 14.00 tot 15.30 uur zal de NCDO in Nieuwspoort in Den Haag het nieuwe project De Derde Kamer lanceren.

Onder het motto De Derde Kamer, een fractie internationaler! vindt de aftrap plaats van dit intiatief dat beoogt op vernieuwende wijze het Nederlandse beleid ten aanzien van internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling te verdiepen.
Dit doet zij door 120 personen uit Nederland samen met 30 personen uit verschillende landen uit het Zuiden gedurende een intensieve periode samen te laten werken om beleidsaanbevelingen t.a.v. een 6-tal themas uit te werken.

De 150 Derde Kamer leden krijgen in november de kans het resultaat van hun werk tijdens een plenaire zitting in Den Haag aan te bieden aan de Nederlandse politiek.

Hoe dat precies vorm krijgt kunt u vanaf 19 februari lezen op de website www.dederdekamer.org.
Wilt u zich graag als deelnemer opgeven dan kan dit via het aanmeldingsformulier dat ook op die website is te vinden.

Arbeidsrechten, werk, gezondheidszorg, voldoende voedsel en een rechtvaardige verspreiding ervan, zorg voor slachtoffers van conflicten en vervolging. Ieder land moet die mensenrechten veilig stellen, voor en met haar eigen burgers. Alleen samen kunnen wij, over de grenzen heen, zorgen voor vrede en een veilige wereld. Ruud Lubbers, Hoge Comissaris voor de Vluchtelingen bij de Verenigde Naties

Iedere burger die wat verder kijkt dan onze bescheiden landsgrenzen, weet dat onze wereld nooit veiliger zal worden als wij onze medeburgers in het Zuiden niet de kans geven hun eigen economie duurzaam te ontwikkelen. Ieder wereldburger die het daar mee eens is, hoort thuis in de nieuwe Derde Kamer. Aad van en Heuvel, t.v. presentator

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie