Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Kamerleden Rietkerk, Eski en Jager op werkbezoek in Deventer

Datum nieuwsfeit: 19-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

Kamerleden Rietkerk, Eski en Jager op werkbezoek in Deventer

DEVENTER 17 FEBRUARI
PERSBERICHT CDA OVERIJSSEL

Integratie en veiligheid hoog in CDA-vaandel

DEVENTER - Integratie van moslims. Dat wil het CDA (ook) in Deventer bereiken. De Tweede Kamerleden T heo Rietkerk, Nihat Eski en Rikus Jager bezoeken woensdag 19 februari de moskee aan de Jurriënstraat, om daar in gesprek te gaan met imam Asim Karabulut en andere hooggeplaatsen uit de Deventer moslimgemeenschap. Het tweede deel van dit werkbezoek aan de 'hoofdstad van Salland' staat in het teken van veiligheid. Directeur Freek Stein van Stadstoezicht legt zijn visie op een veiliger Deventer voor aan de christendemocratische parlementsleden.

'We willen graag een open discussie met de bevolking over integratie', zegt het CDA-gemeenteraadslid Mahmut Yazici die de ontmoeting van plaatselijke prominenten met de Kamerdelegatie mede organiseert. 'We moeten nu eens af van het beslist foute imago dat alleen links goed is voor moslims. Het CDA als middenpartij bewijst dat met onze moslim-bestuurders in rijk, provincie en gemeente. Het gedachtegoed van Christendom en Islam vertoont veel overeenkomsten.'

Werkgelegenheid

Tweede Kamerlid Theo Rietkerk uit Kampen geeft die woensdagmiddag in Deventer toelichting op zijn pas aangenomen notitie over 10.000 extra banen in de veiligheidssector. Het CDA noemt het scheppen van deze werkgelegenheid 'wegwerken van achterstallig onderhoud in de publieke ruimte'. Het benodigde geld voor deze banen in onder meer stadstoezicht, haalt het CDA uit de opbrengst van boetes die volgens de christendemocraten in de gemeentekas horen te vloeien. Met het opleggen van deze 'bestuurlijke boetes' wil het CDA verloedering van de openbare ruimte tegengaan.

Deze rijksmaatregelen passen naadloos in het provinciaal grotestedenbeleid dat het CDA in Overijssel nastreeft. Rietkerk is fractiespecialist in de Tweede Kamer over dit thema, dat in Deventer ongetwijfeld tot een boeiend debat zal leiden. Bij het gesprek in het politiebureau zijn behalve staffunctionarissen van politie en Stadstoezicht ook CDA-wethouder Gosse Hiemstra en de Deventer kandidaten voor lijst 1 van de Provinciale Staten: Sjoerd de Witte (nummer 29) en Peter van der Ros (32) aanwezig.

Manifestatie

Met het bezoek van de Kamerleden aan Deventer begint in Overijssel de CDA-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 11 maart. In het Parkgebouw in Rijssen komen de kandidaten van het CDA samen met partijkopstukken uit Den Haag, na de bezoeken aan de vier Overijsselse regio's. Als speciale gasten zijn op deze verkiezingsmanifestatie aanwezig Aart Jan de Geus, demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Yvonne Timmerman-Buck, voorzitter van de CDA-fractie in de Eerste Kamer.

Programma

Het programma voor het CDA-werkbezoek aan Deventer op 19 februari:

12.30 uur aankomst CDA-delegatie in moskee aan de Jurriënstraat

12.45 uur gesprek Tweede Kamerlid Nihad Eski met imam Asim Karabulut

13.30 uur per auto naar Stadhuis, lunch

14.15 uur lopend naar politiebureau Muggenplein

14.30 uur gesprek Tweede Kamerlid Theo Rietkerk met directeur Stadstoezicht
Freek Stein

15.30 uur vertrek CDA-delegatie naar Rijssen

16.30 uur startmanifestatie CDA Provinciale Statenverkiezingen in Parkgebouw
Rijssen

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie