Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Ruim 2 miljoen euro voor ICT-plannen in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 19-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2003-02-19: Ruim 2min. voor ICT-plannen

---

Het college van b. en w. wil op voorstel van wethouder Wilbert Stolte ruim 2 mln. reserveren voor verschillende projecten op ICT gebied. Het gaat om projecten die de sociale kwaliteit verbeteren op het gebied van participatie, integratie, veiligheid en buurt- of wijkniveau.

In totaal is voor 22 projecten geld gereserveerd. Enkele voorbeelden zijn:

* Doe Het Zelf; een proef met 150 ondernemers voor het aanvragen van gebruiksvergunningen

* Huwelijksportaal: portaal waarop alles voor een huwelijk is te vinden (locaties, reserveringen, informatie van middenstand)
* Raad in de Stad: vergroten zeggenschap inwoners op lokaal niveau. Een virtuele werkplaats voor samenspraak en burgerinitiatief Digitaal Logboek Pleinen: samenwerking tussen pleinmanagers en sport- en buurtbeheerders voor verbetering onderhoud, beheer en veiligheid op/rond de pleinen.

* ICT voor ouderpanels: m.n. allochtone ouders wordt de mogelijkheid geboden vaardig te worden op de computer, Nederlands te leren en participatie te vergroten

* Rode Loper: platform op internet waarop het mogelijk is samenspraak en enqutes te houden, toetsing van meningen van bewoners. Online discussies tussen gemeente en derden. Na het ReVA-project kan dit uitgerold worden naar Leidschenveen, Ypenburg en Wateringse Veld

* website gemeente/bedrijven over milieuwetgeving en handhaving; communicatieplatform met informatie en reacties www.jeugdformaat; een interactieve ontmoetingsplek, participatie en medezeggenschap door en voor jongeren en www.haagsejongeren: site voor organisaties om meer inzicht te krijgen in alle activiteiten en onderlinge afstemming.

* Zorgportaal op Residentie.net; portaal van GGD waarop diensten worden aangeboden.

In totaal zijn 47 projectvoorstellen ingediend. De definitieve toekenning van budgetten en de hoogte van het bedrag aan de 22 geselecteerde projecten wordt later vastgesteld, wanneer de indieners uitgewerkte plannen inleveren.

last update: 19-2-2003 13:36:45 ;pag.: 18642; auteur: 616;cat.:

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie