Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Fakkelwake SP tegen wapentransport

Datum nieuwsfeit: 19-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Socialistische Partij
Zoek soortgelijke berichten

Socialistische Partij

Vanavond fakkelwake SP tegen wapentransport

19-02-2003 * De SP houdt vanavond om 22.30 uur een fakkelwake bij het bedrijf Steinweg in de Rotterdamse haven. Dit bedrijf in Botlekhaven 4580 is het eindstation van de wapentransporten per trein door Nederland.

Bij de poort zal ook een symbolische blokkade uitgevoerd worden. Dit gebeurt met een tien meter lang spandoek met de tekst `Niet in mijn naam- en niet door mijn land'.

De fakkelwake is de afsluiting van `woensdag actiedag'. Onder dat motto stonden tientallen SP-actievoerders met Kamerleden vanmorgen vroeg bij NS-stations langs het gehele traject Venlo-Rotterdam (zie www.sp.nl). Over dit traject worden ook de wapentransporten van Duitsland naar de Rotterdamse haven uitgevoerd. Treinreizigers kregen anti-oorlogsstickers en informatie over de Amerikaanse wapentransporten die deze dagen door hun woonplaatsen komen.

Locatie: Bedrijfsterrein firma Steinweg, Prof. Gerbrandyweg 17 in Rozenburg, Haven 4580. Aanvang van de actie is rond 22.30 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie