Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Promotie Beter contact tussen opvoeders en doofblinde kinderen

Datum nieuwsfeit: 20-02-2003
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Promovenda ontwikkelt interventie-programma
Beter contact tussen opvoeders en doofblinde kinderen Ouders en professionele opvoeders van doofblinde kinderen ervaren vaak ernstige moeilijkheden in de dagelijkse interacties met de kinderen. Deze interactieproblemen hebben een zeer negatief effect op het welbevinden en de ontwikkelingskansen van de kinderen. Orthopedagoge Marleen Janssen, die al sinds 1980 op Viataal (het voormalig Instituut voor Doven) te Sint-Michielsgestel met doofblinde kinderen werkt, ontwikkelde een programma dat tot doel heeft de kwaliteit van de dagelijkse interacties tussen doofblinde kinderen en hun opvoeders te verbeteren. In haar proefschrift beschrijft zij de historische achtergrond en de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie