Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Promotie moeilijkheden van ouders en professionele opvoeders van doo..

Datum nieuwsfeit: 20-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Fastering Harmonious Interactions Between Deafblind Children and Their Educators

Datum 20-2-2003

Tijd van 13:30 tot 14:30 uur

promovendus Mw. drs. H.J.M. Janssen

promotores Mw. prof. dr. J.M.A. Riksen-Walraven, prof. dr. J.P.M. van Dijk

faculteit Faculteit der Sociale Wetenschappen
beschrijving Ouders en professionele opvoeders van doofblinde kinderen ervaren vaak ernstige moeilijkheden in de dagelijkse interacties met de kinderen. Deze interactieproblemen hebben een zeer negatief effect op het welbevinden en de ontwikkelingskansen van de kinderen. Orthopedagoge Marleen Janssen, die al sinds 1980 op Viataal (het voormalig Instituut voor Doven) te Sint-Michielsgestel werkt, ontwikkelde een programma dat tot doel heeft de kwaliteit van de dagelijkse interacties tussen doofblinde kinderen en hun opvoeders te verbeteren. In haar proefschrift beschrijft zij de theoretische onderbouwing van het programma en drie empirische studies waarin zij de effectiviteit van verschillende versies van het programma aantoonde. Het programma blijkt goed toepasbaar in de dagelijkse praktijk.
biografie Marleen Janssen (Vught) is onder andere twee dagen per week werkzaam als wetenschappelijk medewerker op de afdeling Research Development Support, verbonden aan het Instituut voor Doven: van september 1994 tot juni 2000 als projectuitvoerder, van juni 2000 tot heden als projectleider en vanaf juli 2002 ook als programmaleider. contactpersoon Communicatie
email (marleen.janssen@wxs.nl)
telefoon 024 - 361 22 30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie