Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

ASTRON en SRON krijgen SNN-geld voor kennisoverdrachtproject

Datum nieuwsfeit: 20-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland
Zoek soortgelijke berichten

SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland


ASTRON en SRON krijgen SNN-geld voor kennisoverdrachtproject

Twee wetenschappelijke onderzoekstellingen en het noordelijk bedrijfsleven krijgen van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) 1.206.132,- subsidie voor een kennisoverdrachtproject, dat in drie jaar tijd moet zijn gerealiseerd. De twee instellingen op het gebied van astronomie en ruimteonderzoek, ASTRON in Dwingeloo en SRON in Groningen, richten hun samenwerking en kennisuitwisseling met het bedrijfsleven op de terreinen van radiofrequentie en optica. Die zijn van belang voor respectievelijk de ontwikkeling van een geheel nieuwe generatie radiotelescopen, de Square Kilometer Array (SKA), en de serieproductie van onderdelen voor instrumenten.

Het biedt het bedrijfsleven de mogelijkheid deel te nemen in kansrijke technologieën en de twee instellingen krijgen meer inzicht in productietechnologie, waardoor ze in staat worden gesteld wetenschappelijke instrumenten te realiseren.

Het project draagt niet alleen bij aan een verbetering van het kennisniveau van het bedrijfsleven in Noord-Nederland, maar zal tevens een aanzuigende werking hebben op andere bedrijven op het gebied van technologie. Hierdoor wordt de concurrentiepositie van de regio versterkt.

De subsidie, waarmee de bestuurscommissie Economische Zaken van het SNN heeft ingestemd, betreft een bijdrage uit EZ / Kompasmiddelen.

Subsidie voor innovatieplatform metaal
De Metaalunie, district noord, krijgt 23.800,- subsidie voor de realisering van een zogeheten innovatieplatform. Op die manier hoopt de ondernemersorganisatie in de metaalsector te bereiken, dat innovatie een vaste plek krijgt in de bedrijfsvoering en dat de onderlinge samenwerking wordt vergroot.

Om zich staande te houden in de snel veranderende metaalsector richten ondernemers nu hun aandacht vooral op de concurrentiefactoren prijs en kwaliteit. Zij zijn zich er evenwel van bewust dat innovatie op grond van technologische ontwikkelingen tegenwoordig zeker zo belangrijk is.

Doel van het platform is om gezamenlijk te zoeken naar concurrentievoordelen op basis van vernieuwingskracht. Daarbij wordt gestreefd naar het verkrijgen van compensatieopdrachten van Defensie. De SNN-subsidie bestaat uit een EZ / Kompasbijdrage

20-02-2003 (00-002)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie