Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Vuilafscheider op Kooypunt Den Helder geplaatst

Datum nieuwsfeit: 20-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Helder

19-02-2003 Vuilafscheider op Kooypunt geplaatst
Vorige week woensdag is op het bedrijventerrein Kooypunt een vuilafscheider geplaatst die uit het regenwater vuile stoffen filtert. Op die manier kan het gezuiverde, schone regenwater worden geloosd op het oppervlaktewater, en wordt het vuile regenwater via het vuilwaterriool naar de rioolzuivering afgevoerd.

Vijftien jaar geleden is begonnen met het aanleggen van een verbeterd gescheiden rioolsysteem op Kooypunt. Het vuile water van bijvoorbeeld toiletten verdwijnt in de rioolwaterzuivering, het regenwater wordt beperkt geloosd in het vuilwaterriool. Tijdens intensieve regenval stort er regenwater over naar het oppervlaktewater, zoals sloten. Met dit systeem verdwijnt echter ook te veel schoon regenwater naar de rioolwaterzuivering. Om dit te verbeteren is nu een vuilafscheider geplaatst, waarin het regenwater wordt gefilterd. Op deze manier gaat alleen het vuile regenwater naar de rioolwaterzuivering en het gezuiverde schone regenwater gaat naar de sloten op Kooypunt.

« terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie