Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Persberichten regiopolitie Friesland 20-02-2003

Datum nieuwsfeit: 20-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Fryslân 20-02-2003
Politieberichten van 20/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: plysjepost
Gisteravond werd bij Omrop Fryslân het programma "Plysjepost" uitgezonden. Naar aanleiding van de uitzending kwamen bij de politie 4 tips binnen. Drie hadden betrekking op de berovingen van oudere vrouwen in Leeuwarden en 1 op de pinfraude in Sneek. De politie onderzoekt op dit moment de tips.

Gorredijk: inbraak winkel
Afgelopen nacht omstreeks 02.35 uur werd ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Gorredijk, die boven de zaak woont, overliep de inbrekers en probeerde hen tegen te houden. De inbrekers, drie mannen, verdere geen signalement bekend, hadden een ruit in de toegangsdeur vernield. De verdachten hadden reeds sigaretten en shag klaargezet om mee te nemen. Wel werden een aantal telefoonkaarten gestolen. De waarde van deze kaarten is niet bekend. De eigenaar trachtte de inbrekers aan te houden, doch deze duwden de man opzij en gingen er vandoor. De eigenaar heeft de verdachten achtervolgd, doch verloor hen op een gegeven moment uit het oog. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. Een uitgebreid onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Drachten: inbraak woning
Woensdag omstreeks 20.35 uur meldde een getuige, een 15-jarige Drachtster, dat er werd ingebroken in een woning aan de Nova Cura. Toen de politie ter plaatse kwam, ging de verdachte, een jongeman, er vandoor. De omgeving werd met behulp van een speurhond afgezocht, doch dit leverde geen resultaat op. De verdachte was de woning binnengekomen door verbreking van de achterdeur. In de woning had de verdachte reeds een televisie klaargezet voor vervoer en een aantal kasten en laden doorzocht. Of er iets is weggenomen, is niet bekend. De 45-jarige bewoner zal in de loop van de dag aangifte komen doen.

Bolsward: man onwel
Donderdag omstreeks 09.45 uur werd een 74-jarige inwoner van Bolsward bij het benzinestation aan de Rijksweg A7 (zuidzijde) onwel en zakte in elkaar. Een toevallig aanwezige anesthesist van het Medisch Centrum Alkmaar verleende eerste hulp en is direct begonnen met reanimeren. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Onderweg naar het ziekenhuis kwam het slachtoffer weer bij. De man is opgenomen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie