Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

SRK Rechtsbijstand erkend als onderwijsinstelling

Datum nieuwsfeit: 20-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SRK RECHTSBIJSTAND
www.srk.nl

SRK Rechtsbijstand erkend als onderwijsinstelling

Een klein jaar geleden is SRK Rechtsbijstand als eerste rechtsbijstandverzekeraar gestart met advocaten in dienstbetrekking. Als aanvulling op deze stap is SRK Rechtsbijstand nu de eerste rechtsbijstandverzekeraar die door de Orde van Advocaten is erkend als officieel opleidingsinstituut. Advocaten zijn verplicht om na de stageperiode aandacht te blijven besteden aan opleiding. Iedere advocaat moet jaarlijks een aantal opleidingspunten halen. Dit kan onder meer door het volgen van onderwijs aan een door de Orde van Advocaten erkende onderwijsinstelling. Per februari 2003 is SRK Rechtsbijstand zo een instelling. Dit betekent dat de interne opleidingen van SRK voldoen aan de kwaliteit eisen die de Orde van Advocaten stelt.

SRK Rechtsbijstand heeft sinds een klein jaar een aparte onafhankelijke unit waar 30 advocaten werkzaam zijn. Niet alleen de advocaten maken gebruik van de interne opleidingen maar ook de overige 220 SRK juristen. SRK hecht namelijk veel waarde aan kwalitatief goed geschoold personeel. Dit komt een adequate belangenbehartiging ten goede.

De heer Raymond van Rijnsoever, hoofd Kwaliteit en Kennismanagement bij SRK Rechtsbijstand, heeft namens SRK het hele traject begeleid. Zijn afdeling is onder andere verantwoordelijk voor de kwaliteit van dienstverlening en de juridische kwaliteiten van de medewerkers. Dit houdt onder andere in het verzorgen en inkopen van opleidingen maar ook continue kwaliteitsmetingen en tevredenheidsonderzoeken onder de cliënten van SRK.

SRK Rechtsbijstand behoort tot de top drie van
rechtsbijstandinstanties in Nederland. In 2002 benadert de premie-omzet van SRK maatschappijen 55 miljoen euro. In hetzelfde jaar werden ruim 49.000 nieuwe dossiers behandeld door ruim 250 juridische specialisten van SRK. In totaal werken er ongeveer 400 mensen bij SRK.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie en / of een foto, kunt u terecht bij: mw. mr. A.M. ter Beek
Communicatiemanager SRK Rechtsbijstand
tel: 079 3448 347
mobiel: 06 29 225 613
fax : 079 342 1982
e-mail: (abk@srk.nl)

20 feb 03 13:28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie