Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Brief Justitie over activiteiten moslimorganisatie Takfir Wal Hijra

Datum nieuwsfeit: 21-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst
Zoek soortgelijke berichten
Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst


---

Brief van de minister van Justitie inzake activiteiten van fundamentalistische moslimorganisatie Takfir Wal Hijra

Kamerlid Eurlings (CDA) heeft op 4 februari 2003 gevraagd om een brief van de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Buitenlandse Zaken over de activiteiten van de fundamentalistische moslimorganisatie Takfir Wal Hijra (TWH) in Nederland.

Het televisieprogramma NOVA besteedde op 3 februari 2003 namelijk aandacht aan dit onderwerp. Tijdens deze uitzending werden de achtergronden van TWH belicht, waarbij werd gesteld dat aanhangers van dit gedachtegoed sedert vele jaren betrokken zijn bij de uitvoering en ondersteuning van terroristische aanslagen. Ook zouden zij zich schuldig maken aan vele vormen van kleine en zwaardere criminaliteit, waarbij de opbrengst ten dele ten goede komst van de gewapende strijd tegen alle vijanden van de islam (het Westen, maar ook Arabische regimes en gematigde moslims).
In deze brief beschrijft minister Donner van Justitie, mede namens zijn ambtgenoten, de maatregelen die getroffen zullen worden om deze activiteiten tegen te gaan.

Datum: 20 februari 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie