Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Duizenden aankomende studenten bezoeken RUG

Datum nieuwsfeit: 21-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

13 feb 2003

Nummer 13 13 februari 2003

Duizenden aankomende studenten bezoeken RUG

Uitgebreid kennismaken met twee studies op één dag

Programma
Informatiemarkten
Sport en cultuur
Informatie en aanmelding
Noot voor de pers

Naar schatting 4000 aspirant-studenten en hun ouders, afkomstig uit heel Nederland, bezoeken vrijdag 21 februari 2003 de Open dag op locatie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze maken uitgebreid kennis met één of twee studies van hun voorkeur. De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen. Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur, het middagprogramma om 14.00 uur. In de pauze, tussen 12.00 en 14.00 uur, kunnen de aankomende studenten informatiemarkten in het Academiegebouw en in het Sportcentrum bezoeken of kennismaken met de vele mogelijkheden op cultureel en sportief gebied.

Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Open dag op locatie: Een college volgen, praten met ouderejaarsstudenten, docenten en studieadviseurs en rondkijken in bibliotheek, laboratorium of talenpracticum. Jongeren ontmoeten met wie je volgend jaar al in de collegebanken zou kunnen zitten. En een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks wellicht vier, vijf jaar of zelfs langer woont.

Programma

Alle 60 (bachelor) opleidingen van de RUG doen mee aan de Open dag op locatie. De aankomende studenten kunnen maximaal twee studies bezoeken, 's ochtends één van 10.00-12.00 uur en 's middags een andere van 14.00-16.00 uur. Uiteraard besteden de opleidingen ook aandacht aan de mogelijkheden om na het voltooien van de bacheloropleiding een masteropleiding te volgen. In de middagpauze is er tijd voor de lunch, voor een bezoek aan een informatiemarkt of voor een korte kennismaking met de faciliteiten van de RUG op sportief en cultureel gebied.

Informatiemarkten

Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met studiefinanciering? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op lotinggebied? Is het moeilijk om een kamer te vinden? En kent Groningen een leuke introductieperiode? Deze en andere vragen worden beantwoord op de informatiemarkten die plaatsvinden tussen 12.00 en 14.00 uur in het Academiegebouw, in het centrum van de stad, en in het Sportcentrum op het Zernikecomplex.

Sport en cultuur

Elke Groninger student kent de ACLO-kaart, de kaart die toegang geeft tot de riante sportfaciliteiten van het Sportcentrum van RUG en Hanzehogeschool. De aankomende studenten kunnen daar al even aan ruiken door op de Open dag in de middagpauze het Sportcentrum te bezoeken en te ervaren dat recreatieve sporters én topsporters er legio mogelijkheden hebben. De ACLO verzorgt rondleidingen door het sportcomplex, er zijn enkele demonstraties en er bestaat de mogelijkheid om ook zelf te sporten.

Het cultureel studentencentrum USVA, in het centrum van de stad, speelt een belangrijke rol in het culturele leven van Groningen. Op de Open dag kunnen de aankomende studenten genieten van een optreden van de cabaretgroep N.A.K.K.E.S. De voorstelling begint om 12.30 uur.

Informatie en aanmelding

Aankomende studenten die zich willen aanmelden of meer informatie over het programma willen, kunnen kijken op de website: www.rug.nl of bellen met de Onderwijsinformatielijn: tel. (050) 363 80 25.

Noot voor de pers

Nadere informatie: Joke Jalvingh, tel. (050)363 80 66 of Martin Althof, tel. (050)363 80 66 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie