Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nissan 350Z wint prijs beste sportauto

Datum nieuwsfeit: 21-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

21-2-2003

Nissan 350Z wint prijs beste sportauto

Nissan heeft de smaak te pakken. In de Verenigde Staten heeft het merk voor het tweede jaar op rij een felbegeerde prijs van het tv-programma MotorWeek in de wacht gesleept. De Nissan 350Z is gelauwerd met de Drivers Choice Award 2003 als beste nieuwe sportauto. Vorig jaar viel de Award ten deel aan de Nissan Altima, de Amerikaanse evenknie van de Primera.

John Davis, uitvoerend producent van MotorWeek, schildert de 350Z af als een moderne, totale sportauto. Davis: Nissan heeft zich voor de 350Z duidelijk laten inspireren door het succes van de Datsun 240Z in de jaren zeventig, terwijl de 350Z beslist geen kopie is van dit klassieke model. Nissan is erin geslaagd om de allure van de 240Z naar de hedendaagse automobilist te vertalen.

Davis prijst de rijkwaliteiten, de uitrusting en het innemende uiterlijk, waarbij hij tegelijk wijst op de relatief gunstige prijs van de 350Z. Alles wat de 240Z een fantastische auto maakte is aanwezig in de 350Z, waarbij Nissan niet te ver is gegaan en er nu een auto staat die zijn prijs meer dan waard is.

De tienkoppige jury voor de MotorWeek Drivers Choice Award is samengsteld uit schrijvers, producenten en medewerkers van MotorWeek. Bij de beoordeling van de nieuwe modellen kijkt de jury naar prestaties, techniek, gebruiksmogelijkheden en de prijsstelling. Jaarlijks worden zon 150 autos onder de loep genomen.

De trofee voor de winnaars is een creatie van de kunstenaar Dennis Simon, bekend om zijn illustraties in de magazines Road & Track, Sports Car International, Automobile en Vintage Motorsport. De trofee die hij heeft gemaakt straalt de passie voor autorijden uit, wat ook de achterliggende gedachte is van de Drivers Choice Award.

De 12 winnaars per categorie:
1. Beste compacte auto - Mini Cooper
2. Beste gezinsauto - Saab 9-3
3. Beste cabriolet - Volkswagen New Beetle Convertible 4. Beste luxe auto - Mercedes-Benz E-klasse
5. Beste sportieve sedan - Mazda6
6. Beste sportauto - Nissan 350Z
7. Beste compacte SUV - Honda Element
8. Beste mid-size SUV - Kia Sorento
9. Beste gezins SUV - Ford Expedition
10. Beste pickup - Dodge Ram
11. Beste milieuvriendelijke auto - Honda Civic 12. Beste droomauto - Lamborghini Murcielago, Mercedes-Benz SL55AMG

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie