Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Preventie moet hoger op politieke agenda

Datum nieuwsfeit: 21-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Preventie moet hoger op politieke agenda

Er moet meer politieke aandacht komen voor preventie, vindt staatssecretaris Ross. De Nederlandse gezondheid staat niet langer op een eenzaam hoog niveau, zoals enkele jaren geleden.

Preventieve gezondheidszorg moet meer aandacht krijgen. Niet zorg, maar preventie is de sleutel tot gezondheidswinst, aldus staatssecretaris Ross gisteren tijdens het tweede Nationaal Congres Openbare Gezondheidszorg in Nieuwegein.

Het beeld van de gezondheid van Nederlanders is volgens de staatssecretaris niet al te rooskleurig. Tot enkele jaren stond de gezondheid in ons land op een welhaast eenzaam hoog niveau. Dat beeld is veranderd: we worden ingehaald door andere landen en Nederland is afgezakt naar de Europese middenmoot, aldus Ross.

Meer aandacht voor de preventie van stress, overgewicht en roken moet leiden tot minder hoge medische kosten. Ook de kosten van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid kunnen zo gereduceerd worden. Volgens Clémence Ross is een belangrijk probleem dat preventie pas op de langere termijn geld oplevert. Alle betrokken partijen, zorgverzekeraars en zorgaanbieders, moeten er daarom samen voor zorgen dat ziektepreventie de aandacht krijgt die het verdient.

De meeste aandacht gaat binnen het gezondheidsbeleid uit naar de gezondheidszorg. Aan preventie wordt in vergelijking tot zorg weinig geld uitgegeven, ongeveer vijf procent van het budget.

Congres openbare gezondheidszorg 1.
Congres openbare gezondheidszorg
Speech, 20-2-2003

Aanbieden Volksgezondheid Toekomst Verkenningen 2002 2. Aanbieden Volksgezondheid Toekomst Verkenningen 2002 Kamerstuk, 21-11-2002

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=19201 .

Gezondheid op Koers? Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2002 3. Gezondheid op Koers? Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2002 Externe link, 21-2-2003

RIVM Rapport

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie