Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Alf Poell 'Limburger van verdienste'

Datum nieuwsfeit: 21-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Alf Poell 'Limburger van verdienste' (052)

Gouverneur mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst overhandigt het ereteken Limburger van verdienste vandaag, vrijdag 21 februari om 13.00 uur aan de heer Alf Poell. Dit gebeurt in het Gouvernement te Maastricht, in de Ruys de Beerenbroeckzaal (bestuursgedeelte). De pers is uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

ALF POELL LIMBURGER VAN VERDIENSTE

Vandaag ontvangt Alf Poell uit handen van Gouverneur mr. B.J.M. Baron van Voorst tot Voorst het ereteken Limburger van Verdienste. De heer Poell ontvangt het ereteken vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Limburgse volkscultuur in zijn algemeenheid en zijn betekenis voor het Limburgs Vasteloavendleedsjes Konkoer (LVK).

De heer Poell gaf op geheel eigen wijze invulling aan zijn betrokkenheid bij de Limburgse volkscultuur. Als gedreven sportverslaggever voor radio en TV gebruikte hij zo veel mogelijk de Limburgse taal. Daarmee kreeg deze verslaggeving een bijna culturele dimensie. Op dezelfde gedreven wijze liet hij de Limburgers meegenieten van een van de oudste tradities, het Oud Limburgs Schuttersfeest. Het is met name ook aan Alf Poell te danken dat het LVK zich tot een ongekend populair evenement heeft ontwikkeld. Carnaval is vast onderdeel van de Limburgse volkscultuur. Zonder Limburgse leedjes is carnaval geen carnaval. Alf Poell heeft in nauwe samenwerking met anderen gedurende een groot aantal jaren een bijzondere impuls gegeven aan niet alleen het behoud, maar ook de verdere ontwikkeling van dit deel van de Limburgse volkscultuur., zo schetste gouverneur Van Voorst vandaag de overwegingen van het college van Gedeputeerde Staten om het ereteken Limburger van Verdienste toe te kennen aan de heer Poell.

Alf Poell is een Wierter jong, dus in carnavaltermen een Rogsteaker die woont in het rijk van de Tempeleers (Maastricht). Alhoewel de heer Poell heeft aangegeven enkele maanden per jaar (oktober tot en met februari) in het buitenland te willen gaan wonen, blijft hij als adviseur van het Oud Limburgs Schuttersfeest en van het LVK zijn bijdrage leveren aan de Limburgse volkscultuur. 21-2-2003 10:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie