Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Oude banden, batterijen en accu's selectief verwijderd in Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 21-02-2003
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse overheid

Afgedankte batterijen, accu's en autobanden moeten voortaan door de betrokken sectoren ingezameld, gerecycleerd en verwerkt worden. De Vlaamse regering heeft, op voorstel van Vlaams minister van Leefmilieu en Landbouw Vera DUA, haar principiële goedkeuring gegeven aan deze drie nieuwe milieubeleidsovereenkomsten.

De ophaling van batterijen, via de BEBAT-dozen in winkels, en de ophaling van accu's gebeurt al een aantal jaren, maar was nooit juridisch correct geregeld. Nu engageren de overheid en de betrokken sector zich samen tot hogere percentages van recyclage, verwerking en voorkoming van batterij-afval en accu-afval. Voor accu's moet vanaf 1 januari 2005 meer dan 95 ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie