Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten stad Utrecht 22-02-2003

Datum nieuwsfeit: 22-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-02-2003 Persberichten districten Utrecht Stad, 11.00 uur

2e Actieweek Winkelcentrum Hoog Catharijne succesvol

UTRECHT De politie heeft de afgelopen week weer een grote controle actie uitgevoerd in en rondom Hoog Catharijne. Doel van de actie is om het veiligheidsgevoel van winkelend publiek te verhogen. Er werd van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari met name gecontroleerd op handhaven van de openbare orde, terugdringen van overlast, handel in drugs, auto-inbraken en verkeersregels. Tijdens de controles kreeg het Hoog Catharijneteam van politie veel positieve reacties van winkelend publiek en winkeliers.

In totaal volgden deze week 145 aanhoudingen van verdachten op het gebied van overlast/hinder. Er werden 148 bekeuringen geschreven. Zo werden 2 verblijfsontzeggingen uitgereikt voor het winkelgebied en 11 personen werden bekeurd voor het negeren van deze verblijfsontzegging. Een verdachte werd aangehouden voor diefstal van een fiets.

Drie verdachten 17, 18 en 23 jaar - werden op heterdaad aangehouden voor inbraak in een geparkeerde auto. In hun eigen voertuig werden 25 bolletjes cocaine, 2 auto-radios en een cd-wisselaar aangetroffen. Deze goederen en de auto zijn door de politie in beslag genomen.

Tijdens een verkeersactie op de Catharijnesingel en Bleekstraat werden 28 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, 11 voor negeren van een verplichte rijrichting/inrijverbod, 1 voor het zorgen voor geluidsoverlast (piepende banden) en 1 voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden. Op de Rijnkade werden 470 bestuurders gecontroleerd op gebruik van alcohol. Niemand bleek teveel te hebben gedronken.

De acties zijn zo succesvol dat de politie van plan is om in de toekomst met regelmaat dergelijke controles rondom Hoog Catharijne te houden.

Achtervolging en aanhouding

UTRECHT - Surveillerende agenten zagen ter hoogte van de Oudegracht een 38-jarige automobilist uit Bilthoven met flinke snelheid en claxonnerend passeren. Daarop volgde de politie de auto die tegen het verkeer in reed via de Haverstraat, Springweg, Mariaplaats in de richting van de Catharijnesingel. Bij Rijnkade gaf de politie een stopteken. Deze werd genegeerd door de automobilist die er met hoge snelheid vandoor ging. Daarop werd de achtervolging ingezet via Paardenveld, Daalsetunnel, Vleutenseweg, Verlengde Vleutenseweg, terug via Vleutenseweg en het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal tot vlak bij de Groenewoudsedijk. Tijdens de achtervolging maakte de man diverse snelheidsovertredingen en reed door rode verkeerslichten.

Bij een grasveldje bij de Groenewoudsedijk reed de man zich vast. De politie stapte uit de auto om de man aan te houden. Daarop trachtte de man een agent aan te rijden, die daarop haar dienstwapen trok. De 2e agent trok ook het dienstwapen en sloeg daarmee een portierruit van de afgesloten auto in om de verdachte achter het stuur vandaan te trekken. Assisterende politie was behulpzaam bij de aanhouden van de man. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Bij de man is een bloedproef afgenomen voor het controleren op alcohol. Tevens bleek de man te rijden met een ingevorderd rijbewijs. Tegen de verdachte wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan stopteken van de politie en poging doodslag

Tijdens de achtervolging raakte een politievoertuig bij de Groenewoudsedijk betrokken bij een eenzijdige aanrijding. De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam tot stilstand op het talud bij het Amsterdam-Rijnkanaal. De beide agenten werden met lichamelijke klachten per ambulance overgebracht naar het UMC. Een agente bleek letsel te hebben aan haar ruggenwervel. Door het ongeval raakte het politievoertuig licht beschadigd.

Verdachte beroving aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond dankzij toeval een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor betrokkenheid bij het plegen van een beroving eerder die avond. Rond 18.45 uur werd een 32-jarige man uit Utrecht beroofd van zijn laptop op de parkeerplaats bij de Van Starkenborghof. Op grond van diverse getuigenverklaringen startte de politie een zoekactie in de omgeving. Deze leverde niets op.

Later op de avond - ter hoogte van bureau Marco Polo noteerde surveillerende agenten een aantal namen van een groep luidruchtige jongeren. Een naam kwam overeen met de verdachte die in beeld was gekomen bij de beroving. Daarop werd de jongen aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aantreffen wapen

UTRECHT Op vrijdagmiddag heeft de politie een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor het bezitten van een stilettomes. Surveillerende agenten werden naar de kruising Zwarte Woud/Furkaplateau gestuurd waar jongeren bij het spoor overlast veroorzaakten. De agenten zagen dat een van de jongens snel iets uit zijn kleding haalde en in een prullenbak deponeerde.

Bij controle bleek het om een mes te gaan. Daarop werd hij aangehouden en werd de rest van de jongeren weggestuurd. De verdachte ontkende eigenaar te zijn van het mes, maar zijn naam stond in het wapen gegraveerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Zware mishandeling
UTRECHT Op vrijdagochtend werd rond 07.20 uur melding gemaakt van een schietincident op de Marshalllaan. Daarop ging de politie met diverse voertuigen en gekleed in kogelwerende vesten naar deze plek. Hier bleek geen sprake van een schietincident maar was een vrouw gestoken met een schroevendraaier. Oorzaak is een uit de hand gelopen ruzie met haar partner. De vrouw werd met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht zij het ziekenhuis verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte. (Om privacyredenen worden geen personalia van slachtoffer en verdachte vermeld).

Hennepkwekerij ontmanteld
UTRECHT De politie heeft vrijdagochtend omstreeks 09.00 uur in een woning aan de Savannahweg een hennepkwekerij ontmanteld. In het pand werden op de eerste verdieping 850 planten aangetroffen die oogstrijp waren. Alle planten werden geruimd en vernietigd. Ook kwekerijbenodigdheden, zoals lampen, werden in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie