Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Flevoland 22-02-2003

Datum nieuwsfeit: 22-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 22-02-2003 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhouding na achtervolging, agente gewond
AMSTERDAM/FLEVOLAND Na een achtervolging hield de politie vrijdagmiddag een 40-jarige man uit Hilversum aan op verdenking van autodiefstal. De politie Amsterdam had de achtervolging ingezet (alle politiestoptekens had de verdachte genegeerd). De auto waarin de verdachte reed, stond namelijk als gestolen gesignaleerd. Toen bleek dat de verdachte richting Flevoland reed, greep ook de politie Flevoland in. De vluchtende verdachte botste op de Hogering tegen een bus en ging er zonder te stoppen vandoor (niemand raakte daarbij gewond). De verdachte reed gevaarlijk op de A6 richting Emmeloord: onder andere op de vluchtstrook en met snelheden tot zon 200 km/u. Bij de afslag Lelystad-Zuid wist de politie de automobilist te blokkeren (met dienstautos en de assistentie van Rijkswaterstaat). De verdachte week af van de afslag en raakte met de auto een agente die daardoor beenletsel opliep. Ook een personenauto raakte beschadigd. Agenten hielden de verdachte aan en brachten deze geboeid over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader verhoor in verzekering gesteld. De agente kon na behandeling in het Zuiderzeeziekenhuis naar huis. Het gestolen voertuig is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Aanhouding voor belediging
DRONTEN In de buurt van een uitgaansgelegenheid hield de politie vrijdagnacht een 26-jarige man uit Dronten aan voor belediging en verzet. Na een melding dat de 26-jarige uit de zaak gezet was en zich vervelend gedroeg, kwam de politie ter plaatse. De Drontenaar bleef zich recalcitrant gedragen, liep terug naar de uitgaansgelegenheid en beledigde de politie mondeling. Na verschillende waarschuwing is de verdachte aangehouden. Daarbij verzette hij zich fysiek en ook bij de rit naar het politiebureau, bleef hij zich verzetten. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten en een GGD-arts heeft de man gecontroleerd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijdingen
ENS Een 37-jarige automobilist uit Ens is vrijdagochtend met onbekend letsel naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht. Bij de brug over de Enservaart verleende een 47-jarige automobilist uit Ens die zuidoostwaarts op de Drietorensweg reed, vermoedelijk geen voorrang aan de 37-jarige die noordwestwaarts reed. Hierdoor botsten de twee. EMMELOORD Op de kruising Espelerlaan/Meldestraat/Acacialaan vond vrijdagavond een aanrijding tussen een auto en een bromfiets plaats. Een 17-jarige bromfietser uit Emmeloord liep daarbij beenletsel op. Een 33-jarige automobilist uit Emmeloord reed zuidwaarts op de Espelerlaan en wilde bij het kruispunt linksaf de Acacialaan op. Hier botsten hij en zijn tegenligger, de 17-jarige bromfietser, op elkaar. ZEEWOLDE Op de Kringloop was vrijdagochtend een aanrijding tussen twee autos. Na de melding, ging de politie ter plaatse en zag de twee voertuigen zonder inzittenden. Alle betrokkenen waren in een nabijgelegen medisch centrum opgevangen. Een 82-jarige vrouw uit Zeewolde is ter controle overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis. Een 87-jarige man uit Zeewolde reed met de vrouw op de Kringloop vanaf de Sportlaan, wilde linksaf het Krachtenveld in en zag, vermoedelijk verblind door de zon, zijn tegenligger (41-jarige vrouw uit Zeewolde) over het hoofd.
ALMERE Twee fietsers kwamen vrijdagmiddag op de kruising Hoogeveenstraat/Spoorbaanpad met elkaar in botsing. Vermoedelijk botsten de twee toen de 64-jarige vrouw uit Almere op de Hoogeveenstraat geen voorrang verleende aan de 15-jarig jongen uit Almere die op het Spoorbaanpad vanaf het station reed. De vrouw is met heupklachten naar het Flevoziekenhuis gebracht.

Aanhoudingen voor alcohol
ZEEWOLDE Een 34-jarige automobilist uit Zeewolde is vrijdagnacht op de Flevoweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het resultaat van de ademtest was 0,95 promille. Proces-verbaal is opgemaakt en de man is met een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Nepwapens ingeleverd
ZEEWOLDE Na het lezen van een artikel in Politiebericht dat net huis-aan-huis verspreid is, kwamen twee inwoners van de gemeente vrijdag naar het politiebureau en deden daar vrijwillig afstand van twee nepwapens. Een aangever had het nepwapen op vakantie in Frankrijk gekocht, de ander in Spanje. De neppistolen worden vernietigd. Nepwapens zijn in Nederland verboden.

Brand
ZEEWOLDE Op de Woldlaan had vrijdagmiddag riet (aan de sloot tussen de laan en het Sportpark) vlam gevat. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de gebluste brand is niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie