Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 23-02-2003

Datum nieuwsfeit: 23-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten
Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 23 februari 2003

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN TARWEWIJK

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield van zaterdagmiddag drie uur tot 's nachts twee uur voor de vijftiende keer een actie preventief fouilleren gehouden in de Tarwewijk. Daarbij werden zeventien verdachten aangehouden en werden elf steekwapens, drie slagwapens en busjes cs-gas in beslag genomen. De verdachten kregen op grond van de Wet Wapens en Munitie geldboetes opgelegd, die varieerden tussen de 65 en 400 euro. In totaal werden door zo'n veertig politiemensen 624 personen gecontroleerd, 83 auto's doorzocht en vier horecagelegenheden bezocht.


* HENNEPKWEKERIJTJE ONTMANTELD
Naar aanleiding van een inbraakmelding werd zaterdagmiddag rond kwart over twaalf door politiepersoneel van het district Oost een onderzoek ingesteld in een woning in de Vinckenbrinkstraat. De deur van de woning bleek te zijn geforceerd door de 37-jarige bewoner zelf, omdat hij 's nachts na een avondje stappen, het slot niet open kreeg.
In de woning werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen, waarbij ruim vijftig hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. Tegen de bewoner werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.


* DRIE GEWONDEN BIJ FRONTALE AANRIJDING
HELLEVOETSLUIS - Zaterdagavond kort voor half negen ontstond op de Kanaalweg Westzijde een frontale aanrijding tussen twee personenauto's, waarbij in totaal drie inzittenden gewond raakten. Vermoedelijk door een lekke- of klapband kwam een auto, die uit de richting van Zwartewaal kwam en werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Hellevoetsluis, op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht, reed vervolgens tegen de vangrail, waarna een auto, bestuurd door een 63-jarige man uit Hellevoetsluis, vervolgens op de auto inreed. Door de aanrijding werd de auto van de 28-jarige vrouw over de vangrail getild en belandde net voor de waterlijn van het kanaal.
De vrouw werd met bekkenletsel en een gebroken sleutelbeen naar het Holyziekenhuis in Vlaardingen vervoerd. Brandweerlieden moesten de auto van de 63-jarige man uit Hellevoetsluis, met naast zich diens 58-jarige echtgenote, openknippen, omdat de vrouw bekneld zat. De 63-jarige Hellevoeter, die evenals zijn echtgenote geen autogordel droeg, werd met rug- en nekletsel naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse vervoerd, terwijl zijn echtgenote met hoofdletsel en gebroken benen door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam werd gebracht. Als gevolg van de aanrijding moest de Kanaalweg Westzijde tot rond middernacht voor alle verkeer worden afgesloten.


* OVERVAL SNACKBAR
ROTTERDAM - Zaterdagavond even voor tien uur werd door drie mannen een overval gepleegd op een snackbar aan de Steurweg. Het drietal bedreigde het personeel en sloeg met een hamer, bijl en stok een vitrine kapot, smeet de kassa op de grond en ging er met een nog onbekend geldbedrag vandoor.
De eigenaar van de snackbar rende achter de drie overvallers aan, maar moest zijn achtervolging staken toen hij bij de Spieringstraat enkele rake klappen van het drietal kreeg.


* MAN NA BEROVING IN WATER VAN SINGEL GEGOOID

ROTTERDAM - Zaterdagmorgen vroeg werd een 21-jarige man uit Spijkenisse door drie mannen, die hem even tevoren op de Nieuwe Binnenweg hadden beroofd, in het water van de Westersingel. Het slachtoffer werd door het drietal in eerste instantie ingesloten, waarbij hij met een scherp voorwerp in zijn rug werd geprikt. Vervolgens werd hij beroofd van zijn handtelefoon en een nog onbekend geldbedrag.
Na de beroving werd de Spijkenisser door de drie berovers in de richting van De drie berovers verdwenen in onbekende richting.


* TWEE ZAKKENROLLERS OP WEEKMARKT DANKZIJ ALERTE ROTTERDAMMER

AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag rond half vier zag een zeventigjarige Rotterdammer op de weekmarkt aan de Binnenrotte dat twee mannen de portemonnee van een vrouw rolden en met hun buit wegliepen. De Rotterdammer volgde het tweetal, dat de portemonnee bij een vuilnisbak leegmaakte en het aanwezige geld in hun zak stopte. Zelf haalde hij de portemonnee van het slachtoffer weer uit de vuilnisbak.
Vervolgens sprak de Rotterdammer twee surveillerende politiemensen en wees hen op de beide zakkenrollers. Beiden werden aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. Hun buit en de portemonnee werden in beslag genomen.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd zaterdagmiddag kort na drie uur door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster een onderzoek ingesteld in een pand aan de Oostdijk. In een afgeschermde ruimte werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij 160 planten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. Personeel van Eneco sloot de stroomvoorziening vervolgens af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* JONGEN MISHANDELD EN BEROOFD
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks kwart over tien werd op de Westblaak een vijftienjarige Rotterdamse jongen door een groep van zes jongens beroofd. Het groepje had het slachtoffer vanaf het metrostation Ambachtsland gevolgd en was met hem uitgestapt in het station Beurs. Op de Westblaak werd de jongen tegen de grond gewerkt en beroofd van z'n jas, waarin zijn handtelefoon en bedrag van ruim 100 euro, en werden hem zijn sieraden (horloge, ketting, armband en ringen) afgenomen.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagavond rond half elf ontstond om nog onduidelijke redenen in een café aan de Pretorialaan een onenigheid tussen twee mannen. De ruzie werd beslecht met een steekpartij, waarbij een 32-jarige Rotterdammer in de halsstreek werd gestoken. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Zuiderziekenhuis vervoerd.
Direct na de steekpartij verliet de dader het café. Na onderzoek werd de man, een 30-jarige Rotterdammer, rond één uur zondagmorgen in zijn woning aan het Drakenburg aangehouden. Daarbij werd een dolk in beslag genomen. De Rotterdammer werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* TWEE ROTTERDAMMERS AANGEHOUDEN NA SCHIETPARTIJ

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zaterdagavond rond middernacht in de Disselstraat twee Rotterdammers, 22 en 25 jaar, aan na een schietpartij. Getuigen hadden de politie gebeld dat rond half twaalf er met een vuurwapen in de lucht was geschoten en dat twee mannen een woning in de Disselstraat waren binnengegaan. Toen politiemensen ter plaatse waren, kwamen juist de twee mannen de woning uit en werden aangehouden. Tijdens een zoeking in de woning werden een alarmpistool met bijbehorende munitie en een busje cs-gas aangetroffen en in beslag genomen. De beide mannen werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* VROUW NA MASSALE ZOEKACTIE AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL ENKELE DAGEN

OUDE BABY UIT KINDERZIEKENHUIS
ROTTERDAM - Zondagmorgen tussen tien voor half en tien voor elf nam een 31-jarige vrouw uit Vlaardingen vanaf de baby-afdeling van het Sophiakinderziekenhuis een paar dagen oude baby weg. De vrouw trok het infuus, dat was bevestigd aan een handje van de baby, weg en nam het meisje (Valerie) mee in een opvallende kinderwagen met witte en blauwe strepen.
Toen verplegend personeel van het kinderziekenhuis de diefstal en wederrechtelijke vrijheidsberoving kort voor elf bij de politie meldde, werd direct een grootscheepse zoekactie naar de vrouw en de baby ingesteld.
Daarbij werden naast tientallen politiemensen en een politiehelikopter, ook personeel van de RET, Parkeerbedrijf Rotterdam, taxichauffeurs, Vervoer op Maat en Cameratoezicht ingeschakeld. Rond het Sophiakinderziekenhuis werd een ring getrokken. Tevens werden alle metrostations bekeken en werden kruisingen door politiemensen bemand.
Rond half twaalf zagen medewerkers van de Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum op het Beursplein, bij het World Trade Centrum, de vrouw met de kinderwagen en de baby erin. De vrouw werd direct aangehouden, terwijl GGD-personeel de baby onderzocht. Zonder nadelige gevolgen van de diefstal werd het meisje weer teruggebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis. De 31-jarige Vlaardingse vrouw, die een zeer labiele indruk maakte, werd voor nader verhoor naar haar motieven om de baby weg te nemen ingesloten.


* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield zaterdag tussen elf en kwart over twaalf een radarsnelheidscontrole op de Brielselaan. Van de 979 passerende automobilisten namen 201 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie