Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Forse subsidie voor leidraad externe veiligheid gemeenten Overijssel

Datum nieuwsfeit: 24-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Forse subsidie voor leidraad externe veiligheid gemeenten

De provincie Overijssel heeft in samenwerking met Gelderland, de VNG en de Inspectie VROM een leidraad opgesteld voor gemeenten om tot een systematische aanpak en zonodige sanering van onveilige locaties binnen hun grenzen te komen. Gedeputeerde Staten stellen maximaal 185.000 euro beschikbaar voor de invoering van de leidraad bij de Overijsselse gemeenten.

De leidraad wordt op 12 maart op het symposium ?Omgaan met risicovolle situaties? in Enschede gepresenteerd.

Naar aanleiding van de Enschedese vuurwerkramp worden veel regels op het terrein van externe veiligheid aangescherpt. Dat gaat onder andere om de opslag van vuurwerk van grote bedrijven, maar ook om zaken als de locatie van LPG-stations, koelinstallaties en transporten van gevaarlijke stoffen.

Risico

De onlangs gepresenteerde digitale risicokaart op www.overijssel.nl geeft een overzicht van deze risicolocaties in de provincie Overijssel. Dit alles als ondersteuning van het beleid voor externe veiligheid, dat vanaf 12 maart een volgende fase ingaat. Bovengenoemde partijen gaan met geïnteresseerde gemeenten aan de slag om de leidraad in te voeren. Aan een adviesbureau wordt opdracht gegeven de gemeenten die dat op prijs stellen, een jaar lang actief te ondersteunen met de uitvoering van de leidraad. Gemeenten kunnen zich dus vanaf 12 maart aanmelden.

Circa 25 gemeenten in Overijssel en Gelderland kunnen meedoen. Voor het traject wordt naar verwachting subsidie verleend door het ministerie van VROM, waarbij vijftig procent dekking is aangevraagd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie