Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 24-02-2003

Datum nieuwsfeit: 24-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-02-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 12.30) Maandag 24 februari 2003

Heerlen, gewond bij verkeersongeval.

Op de autosnelweg Kerkrade richting Heerlen heeft maandagmorgen 24 februari 2003 een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 26 jarige inwoonster van het Belgische Dilsen Stokkem werd na een aanrijding tegen een vangrail uit de auto geslingerd. Zij werd met diverse botbreuken in het ziekenhuis opgenomen. De bestuurder van de auto, een 28 jarige inwoner van Geleen, bleek onder invloed in zijn auto gereden te hebben.
Door nog onbekende reden klapte maandagmorgen omstreeks 00.40 uur een personenauto welke bestuurd werd door de 28 jarige inwoner van Geleen op de stadstraverse te Heerlen met de achterzijde tegen een vangrail aan de rechterzijde van de weg. Dat gebeurde vermoedelijk met een dermate hoge snelheid dat de vrouwelijke passagier door de achterruit van de auto naar buiten werd geslingerd en naast de rijbaan terechtkwam. Daar bleef zij ernstig gewond liggen. Zowel de politie als de ambulancedienst werden ter plaatse gedirigeerd. De vrouw werd ter plaatse eerste hulp verleend waarna zij met spoed overgebracht werd naar het Atriumziekenhuis. Zij bleek bij onderzoek o.a. diverse botbreuken te hebben opgelopen en werd ter verdere behandeling opgenomen.
De bestuurder, heeft vermoedelijk na de aanrijding even het bewustzijn verloren. Hij werd voor verder onderzoek eveneens naar het Atrium ziekenhuis overgebracht. Hij liep slechts enkele kleine verwondingen op in zijn gezicht maar werd wel ter observatie opgenomen. De politie stelde echter bij hem het gebruik van alcohol vast. Een politiearts heeft van hem een bloedproef afgenomen. Voor het vaststellen van het alcoholpromillage is het bloedmonster naar het Nederlands Forensisch instituut gezonden. Zowel het kentekenbewijs van de auto welke totaal loss is en het rijbewijs van de bestuurder zijn ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Heerlen, inbreker op heterdaad betrapt.

Een 30 jarige inwoner van Utrecht is zondagavond 23 februari 2003 door de politie op heterdaad betrapt bij het plegen van een inbraak in de Talmaschool aan de Celsusstraat te Heerlen.
Een politiepatrouille zag zondagavond omstreeks 20.40 uur het alarm van de betreffende school in werking zijn. Kort daarop zagen de agenten in de school een man lopen. Deze vluchtte bij het zien van de agenten via een nooddeur op de eerste etage en rende weg in de richting van de Vergiliusstraat. Een getuige wees de politie de vluchtrichting aan waarna op de Petroniusstraat de inbreker na een korte achtervolging aangehouden kon worden. In het gras nabij de nooddeur trof de politie enkele goederen aan die uit school ontvreemd werden. Deze had de inbreker tijdens zijn vlucht achtergelaten. De inbreker had zich de toegang tot school verschaft door een trottoirtegel door een van de ruiten te gooien. In school werd daarna het inbraakalarm in werking gesteld.
De aangehouden verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
Hij bleek uit en justitiële inrichting te Utrecht gevlucht te zijn. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Nuth, dronken bromfietster gevallen.
De politie heeft zondagavond 23 februari 2003 tegen een 38 jarige inwoonster van Wijnandsrade proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Een getuige had de bromfietsbestuurster kort na 19.00 uur op de Valkenburgerweg te Nuth ten val zien komen zonder dat daarbij andere personen of voertuigen betrokken waren. Zij bleef na haar val gewond op het wegdek liggen. Een ambulance heeft de bestuurster naar het ziekenhuis overgebracht waar een hoofdwond en een aantal gekneusde ribben werden geconstateerd. Na behandeling kon zij het ziekenhuis verlaten. De politie nam haar daarna mee naar het politiebureau omdat de vrouw onder invloed van alcohol haar voertuig had bestuurd. De aan het bureau afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.6 en 1.7 promille. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van 8 uur in haar bezit.

Kerkrade, gewond bij verkeersongeval.
Een 53 jarige inwoonster van Landgraaf is zondagmiddag 23 februari 2003 gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Dentgenbachweg te Kerkrade.
De aanrijding vond plaats kort voor 17.00 uur waar de bestuurster door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor en haar auto van de weg raakte. De auto kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. Vermoedelijk heeft zij na de aanrijding even het bewustzijn verloren. Een medeweggebruiker die het verkeersongeval had zien plaatsvinden waarschuwde de hulpdiensten. De bestuurster bleek bekneld te zitten in haar voertuig waar een van haar voeten tussen de verwrongen pedalen vast bleef zitten. Zij werd door de hulpdiensten uit haar benarde positie bevrijd waarna zij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Bij onderzoek bleek zij een open enkelbreuk te hebben opgelopen. Zij werd opgenomen ter verdere behandeling. De zwaar beschadigde auto, vermoedelijk totaal beschadigd, is door een bergingsbedrijf weggesleept. .

Kerkrade, motor in beslaggenomen na vluchtmisdrijf. De politie heeft zondagmiddag 23 februari 2003 de motor van een 20 jarige inwoonster van Landgraaf in beslaggenomen omdat de motor niet verzekerd was en de bestuurster, die een vluchtmisdrijf pleegde, niet in het bezit van een rijbewijs bleek te zijn.
Op de Kasteelweg te Landgraaf was omstreeks 15.30 uur de inwoonster van Landgraaf als bestuurster van een motor betrokken bij een aanrijding met een personenauto, welke laatste vanaf een uitrit de rijbaan opreed. Na de aanrijding reed de bestuurster van de motor meteen weg van de plaats van het verkeersongeval zonder haar identiteit bekend te maken. Bij de aanrijding ontstond alleen materiele schade.
Het kenteken van de gevluchte motor werd echter genoteerd waarna de politie een onderzoek instelde. De bestuurster, evenals de motor, werden thuis aangetroffen. De 20 jarige inwoonster van Landgraaf werd aangehouden vanwege het gepleegde verkeersmisdrijf waarbij de motor in beslaggenomen werd. Deze bleek niet verzekerd te zijn en de aangehouden verdachte bleek geen rijbewijs te bezitten. Aan het politiebureau werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie