Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Veiling energie Maassluis levert groot financieel voordeel op

Datum nieuwsfeit: 24-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

24-2-2003

Veiling energie levert groot financieel voordeel op

De gemeente Maassluis heeft met de gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg (VPR) de handen ineen geslagen om via een internetveiling de energiebehoefte voor de gemeentelijke voorzieningen in te kopen. Deze gezamenlijke actie is succesvol verlopen gezien het resultaat; het levert de gemeenten dit jaar een besparing op van 346.000. De gemeente Maassluis bespaart dit jaar ongeveer 40.000 als gevolg van de energieveiling. ENECO energie heeft de internetveiling gewonnen. De prijsafspraak die met deze energieleverancier is gemaakt geldt voor één jaar en gaat per 1 maart 2003 in.

Het op deze manier inkopen van energie is uniek in Nederland. Tot nu toe is alleen de gemeente Den Helder, met een veel kleiner energiepakket, de samenwerkende VPR-gemeenten en Maassluis voorgegaan. Door de scherpe prijs die is bedongen, is het voor Maassluis mogelijk geworden om groene stroom af te nemen. Hiermee voldoet Maassluis aan de uitgangspunten die in het Energiebeleidsplan 2000-2004 en het Plan van Aanpak Klimaatbeleid 2003-2006 zijn opgenomen.

Gerelateerde documenten:
Advies B en W 220 Plan van aanpak Klimaatbeleid Energiebeleidsplan

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie