Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Financiering uitzending Patriot-systemen naar Turkije

Datum nieuwsfeit: 24-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Brieven aan de Kamer
---

Financiering uitzending Patriot-systemen naar Turkije

24-02-2003

Tijdens het plenaire debat van 12 februari jl. over Irak heb ik, in antwoord op een vraag van het lid Karimi (GroenLinks), toegezegd de Tweede Kamer nader te informeren over de wijze waarop de inzet van Patriot-systemen in Turkije wordt gefinancierd.

In de brief van 7 februari jl. (kamerstuk 24342, nr. 75) heeft de regering u al laten weten dat de additionele uitgaven als gevolg van de inzet van de Patriot-systemen worden gefinancierd uit de post "vredesoperaties (additionele kosten)" van de Homogene Groep Internationale Samenwerking (HGIS). Dat deze inzet niet berust op artikel 100 van de Grondwet, is hiermee niet in strijd. Ook de additionele uitgaven van militaire bijdragen aan operaties die niet berusten op artikel 100 van de Grondwet kunnen namelijk ten laste van deze begrotingspost worden gebracht. Dit is eerder gebeurd bij de additionele uitgaven als gevolg van de militaire bijdragen van Nederland aan de strijd tegen het terrorisme ("Enduring Freedom").

DE MINISTER VAN DEFENSIE

Nieuws Ministerie van Defensie


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie