Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 24-02-2003

Datum nieuwsfeit: 24-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 24 februari 2003

Team Altena:
Diefstal uit woning
GENDEREN - Tijdens de afwezigheid van de bewoners is, op zondag 23 februari, ingebroken in een woning aan de Genderensedijk te Genderen. De gedupeerden missen diverse rijbewijzen en paspoorten. Waarschijnlijk kwam de dader de woning binnen door een openstaande balkondeur.

Snelkraak supermarkt
WIJK EN AALBURG - In de nacht van zondag 23 februari op maandag 24 februari omstreeks 01.30 uur vond er een snelkraak plaats bij een supermarkt aan de Galerij te Wijk en Aalburg. Vermoedelijk gooide de dader een stoeptegel door de onderste ruit van een roldeur. Hierdoor kon hij naar binnen kruipen. Hij ging er vandoor met een buit bestaande uit sigaretten voor een bedrag van circa 1000 euro.

Aantreffen gestolen voertuig WERKENDAM - Een oplettende bewoner van de Hofstee te Werkendam meldde de politie dat er een Opel Corsa was geparkeerd en twee mannen de wijk in waren gelopen. Ter plaatse vond de politie een Opel Corsa die van diefstal afkomstig bleek. Vervolgens in de wijk afgezet en heeft en een onderzoek ingesteld dit bleef echter zonder het gewenste resultaat. Het voertuig is weggetakeld.

Bekladding kantoorpand
WOUDRICHEM Het afgelopen weekend is een kantoorpand aan `t Rond te Woudrichem beklad met verf. Alle ruiten en sponningen moesten het ontgelden en zaten onder de rode en groene verf. Verder zijn er diepe krassen in het glas van de ramen gekerfd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstallen uit auto`s
WERKENDAM - In de nacht van zondag 23 februari op maandag 24 februari is er in vier personenautos ingebroken. Alle voertuigen stonden op een parkeerterrein aan het Eemkerck te Werkendam. De buit bestaat o.a. een uit radio/cd speler. Ook is er een auto gestolen vanaf die bewuste parkeerplaats. Het gaat om een rode Ford Fiësta voorzien van het kenteken GJ-PP-81.

Team Dongen:
Inbraak woningen
DONGEN Het afgelopen weekend is er in vier woningen in Dongen ingebroken. Inbrekers sloegen hun slag de Beethovenstraat en de Sweelinckstraat. Veelal werden betaalpasjes, bankbescheiden, geld, en mobieltjes meegenomen. In een geval heeft men de auto gestolen, nadat men in de woning de autosleutels aantrof. De daders kwamen de huizen vermoedelijk binnen door middel van hengelen. Bij deze methode wordt met een voorwerp (stuk ijzerdraad) via de brievenbus het slot van de deur geopend. Bij deze werkwijze zie je geen braakschade. Hengelen kan eenvoudig voorkomen worden door s-nachts en bij afwezigheid de voordeur op het nachtslot te draaien.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Paard op hol ramt twee lantaarnpalen HOOGE ZWALUWE - Op zondagmiddag 23 februari omstreeks 15.30 uur sloeg op de Julianastraat in Hooge Zwaluwe een paard op hol. Achter het paard hing een koetsje. Het paard liep in zijn drift twee lantaarnpalen omver. De politie lichtte Essent in om de vrijgekomen elektriciteitskabels af te koppelen. Een oorzaak voor het ongeval kon de 46-jarige menner van het paard niet geven.

Brand in schuurtje
RAAMSDONKSVEER: Op maandag 24 februari ontstond er omstreeks 09.10 uur brand in een schuurtje aan de Anemoonstraat in Raamsdonksveer. De band is door de brandweer geblust. Vermoedelijk is kortsluiting in de wasdroger de oorzaak van de brand. Schade: een uitgebrande wasdroger en uitgebrande koelkast.

Team Waalwijk:
Gewelddadige diefstalpoging van een motor WASPIK: Naar nu bekend is geworden is er op zaterdagmiddag, 21 februari j.l., omstreeks 17.20 uur, een vrouwelijke bestuurster (40 jaar) bijna van haar motor beroofd. Zij reed met haar motor over de Maasroute vanuit de richting Waalwijk in de richting van Waspik toen ze werd ingehaald door een donkerkleurige oud model Mercedes. Deze wenkte haar en zij reed vervolgens bij de afslag Waspik achter die auto aan. Ter hoogte van de Polanenweg stopte ze vervolgens achter die Mercedes. De persoon die daar uit stapte sloeg haar vervolgens direct met zijn vuist in het gezicht. De dader wilde haar motor mee nemen maar dat lukte niet. Er ontstond vervolgens een worsteling tussen het slachtoffer en haar belager. Ongeveer gelijktijdig zag het slachtoffer dat er ook een witte Mercedes transportbus stopte. Op een gegeven moment zag zij dat de achterdeuren van de bus open gingen en dat daar een rijplank uit kwam. Kennelijk wilde men de motor in het busje rijden. Het lukte de dader echter niet om de motor te starten en er kwamen andere autos voorbij gereden. Hierop zijn de nog onbekende daders gevlucht. Het slachtoffer is behoorlijk gewond geraakt door het agressieve gedrag van de berover. Een arts constateerde een gekneusde oogkas, ontzette linker kaak, beschadiging aan het linkeroor en kneuzingen op de rug. De politie heeft nog geen idee van de identiteit van die daders en is op zoek naar getuigen van het incident.

Team Oosterhout:
Motorrijder valt over rotonde OOSTERHOUT: Op zondag 23 februari vond omstreeks 19.20 uur op de Statendamweg te Oosterhout een eenzijdig ongeval plaats. Een 29 jarige motorrijder uit Dongen zag een rotonde over het hoofd en kwam vervolgens met zijn motor ten val. Hij is per ambulance vervoerd naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout. Omdat de politie vermoedde dat de bestuurder gedronken had is bij hem een bloedproef afgenomen. Laboratoriumonderzoek zal hier verder uitsluitsel over moeten geven. Over de aard van het letsel van de bestuurder is nog niets bekend.

Diefstal personenauto
OOSTERHOUT: Tussen zondag 23 februari 21.00 uur en maandag 24 februari 09.00 uur werd vanaf het Paterserf te Oosterhout een rode personenauto, merk Opel Vectra, voorzien van het kenteken YT-75-JF ontvreemd. De politie zorgde er voor dat de auto bij alle Nederlandse politiekorpsen en grensposten als gestolen vermeld staat.

Vrachtauto in brand
OOSTERHOUT: Op maandagmorgen 24 februari omstreeks 08.40 uur ontstond er brand in de cabine van een vrachtauto. De truck stond op het bedrijfsterrein van een bedrijf aan de Reaalstraat te Oosterhout. De chauffeur had met startkabels getracht de vrachtauto te starten en daardoor was kortsluiting ontstaan in de motor. Vervolgens ontstond er brand in de cabine.
Zijn vrouw, zijn hond en hijzelf konden zich op tijd in veiligheid brengen. De gewaarschuwde brandweer heeft de zaak nog nageblust. De vrachtauto was geladen met appelsap.

Oplichter opgepakt
OOSTERHOUT De politie denkt met de arrestatie van een 30 jarige man uit Nieuwegein een oplichtingzaak te hebben opgelost. De zaak startte al in april 2002. De verdachte legde toen contact met een Belgisch echtpaar. Hij ontmoette hen daarna enkele keren in Oosterhout en er ontstond een vriendschappelijke band. De verdachte arrangeerde een zakelijke transactie, waarbij hij Zwitserse Francs omruilde tegen een 100.000,- Het Belgische paar betaalde hem na een mooi en ingewikkeld verhaal dus 100.000,- en kreeg daarvan de tegenwaarde in Zwitserse Francs uitgekeerd. Later bleken de Zwitserse Francs vals te zijn. De Officier van Justitie gelastte de aanhouding van de verdachte. Deze is uiteindelijk afgelopen vrijdag 21 februari opgepakt en inmiddels voorgeleid bij Justitie.

Bron: Jeroen Steenmeijer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie