Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Persberichten regiopolitie Drenthe 24-02-2003

Datum nieuwsfeit: 24-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 24-02-2003
Persbrichten maandagmiddag 24 februari 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

>

Rijden onder invloed

COEVORDEN Een 46-jarige autobestuurder uit Coevorden is vanmorgen aangehouden voor het doorrijden na twee aanrijdingen. Nadat de man op de Burg. Gautiersingel eerst tegen een bloembak was gereden botste de man tegen de achterzijde van een geparkeerde auto waarna hij doorreed. De man werd enige tijd later op de Burg. Van der Lelysingel aangehouden. De man had tevens alcohol genuttigd en blies op het bureau 340 ug/l. Omdat er sprake van recidive was is het rijbewijs van de man ingenomen en kreeg de man een dagvaarding.

Woninginbraak

RUINEN Vonden er vanmorgen twee woninginbraken plaats in woningen aan de Gijsselterweg. Door de deuren van beide woningen te vernielen kon men binnen komen. De daders namen geld en sieraden mee.

Inbraak sportkantines

ANNERVEENSCHE KANAAL Afgelopen nacht werd er ingebroken in een sportkantine aan de Polderweg. Door een ruit te demonteren kon men binnen komen. Men nam etenswaren weg.

NIJEVEEN Ook een sportvereniging aan de Tussenboersweg kreeg ongewenst bezoek. Door een ruit van de toegangsdeur te vernielen kwam men binnen. Ook hier werden etenswaren ontvreemd.

Ruim 20 insluipingen opgelost

ASSEN De recherche van het district Noord in Assen heeft deze maand een 44-jarige Assenaar op heterdaad aangehouden tijdens een insluiping. De man bekende tijdens het onderzoek ruim 20 andere gevallen van insluiping, gepleegd in Assen gedurende de periode januari en februari 2003. De man sloop bij diverse woningen, een tandartsenpraktijk en diverse bejaarden en verzorgingscentra naar binnen op zoek naar geld of goederen. Hij deed dit om in zijn drugsbehoefte te kunnen voorzien. De man wil gaan deelnemen aan een afkickprogramma.

35 inbraken opgelost

ASSEN De recherche van het district Noord heeft in samenwerking met hun collegas uit Assen, Noordenveld en Tynaarlo, in december 2002 drie mannen aangehouden die er van verdacht werden diverse inbraken te hebben gepleegd. De mannen, 46, 39 en 38 jaar oud en allen afkomstig uit Assen, maakten zich schuldig aan bedrijfsinbraken in de gemeenten Assen, Noordenveld en Tynaarlo, alsmede een aantal auto-inbraken. In Assen "bezocht" men de Belastingdienst, het Hendrik van Boeijenoord en het gezondheidscentrum Assen-Oost. In Tynaarlo werd ingebroken in de Brinkstichting en een zonnenstudio, terwijl in de gemeente Noordenveld de verdachten een voetbalkantine en een garagebedrijf ongewenst bezochten. Omdat de daders zich in de meeste gevallen beriepen op hun zwijgrecht, zijn deze inbraken voornamelijk opgelost door technische- en tactische aanwijzingen, waarin de Technische Recherche van Politie Drenthe een onmisbare rol heeft gespeeld. Men moet dan denken aan vingerafdrukken, DNA- en schoensporen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie