Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 24-02-2003

Datum nieuwsfeit: 24-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.10 uur

Snelkraak

MIJDRECHT In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari werd een snelkraak gepleegd.

Rond 05.00 uur kreeg de politie de melding van een snelkraak bij een bedrijf aan de Bozenhoven. Daarbij zou een auto zijn weggereden. Even later zagen politiemensen een auto in De Hoef rijden en zagen dat het voertuig achterschade had. Zij gingen achter de auto aan en zagen dat de bestuurder de Oosterlandweg op wilde rijden, maar dat hij daarbij de macht over het stuur verloor. De auto tolde om zijn as, belandde in de linkerberm en botste daar tegen een boom. De bestuurder, een 22-jarige man uit Mijdrecht, kon ter plaatse worden aangehouden.

In de auto werd een plasmascherm aangetroffen die bij de snelkraak in Mijdrecht was gestolen. De auto bleek op zaterdag 22 februari na een inbraak in een woning in Uithoorn, bij de woning te zijn weggenomen.

Door een getuige waren bij de snelkraak meerdere verdachten gezien. Die gingen er vandoor toen zij door de getuige werden gestoord. Naar de andere verdachten wordt een nader onderzoek ingesteld. De 22-jarige verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Fietser valt

HEKENDORP Op zondag 23 februari kwam een man met zijn fiets ten val.

Rond 14.00 uur fietste een 44-jarige man uit Oudewater over de Goejanverwelle. Op een weggedeelte dat vermoedelijk door dieselolie glad was geworden, kwam hij met zijn fiets ten val en brak vermoedelijk zijn rechterbovenbeen.

Snelheidscontrole

MAARSSEN Op zondag 23 februari heeft de politie een snelheidscontrole gehouden.

Met de lasergun werd in de avonduren op de Zuilense Ring gecontroleerd. Vijf bestuurders reden harder dan de toegestane 100 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 150 km/u.

Eén van de overtreders was een 47-jarige man uit Polen. Hij reed met een snelheid van 144 km/u en in overleg met een Officier van Justitie werd zijn boete vastgesteld op 245,-. Nadat hij de boete had voldaan mocht hij zijn weg vervolgen.

Bedreiging

MAARSSEN Op zondag 23 februari is een man aangehouden voor bedreiging.

Aan het begin van de avond ging een 30-jarige man uit Maarssen inkopen doen bij een horecagelegenheid aan het Zwanenkamp. Hij verklaarde dat enige jongens op bromscooters hem vervolgens op het Zwanenkamp hadden proberen te beroven. Daarbij had de Maarssenaar een bierblikje in tweeën getrokken om zich met het scherpe blik eventueel te kunnen verdedigen. De jongens dropen vervolgens af.

Vlak daarna reed een 16-jarige jongen uit Maarssen op een bromscooter door de tunnel van het Zwanenkamp naar het Spechtenkamp. Daar liep op dat moment de 30-jarige Maarssenaar. Die maakte een slaande beweging naar de bromfietser, maar raakte hem niet. De jongen reed door. Even later bevond hij zich met enkele vrienden op een bruggetje op het Zwanenkamp. Daar liep de 30-jarige man langs. Hij begon de jongen uit te schelden en bedreigde hem vervolgens met het in tweeën gescheurde bierblikje. De jongen liep daarop weg. De gewaarschuwde politie hield even later de 30-jarige Maarssenaar voor bedreiging aan. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Onder invloed
BREUKELEN Op zondag 23 februari werd een automobiliste aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 20.50 uur zag een politieman een 58-jarige automobilist uit Utrecht op de Straatweg rijden. De automobiliste viel op doordat zij een nogal groot gedeelte van de weg in gebruik nam en zij met een snelheid van 45 à 50 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. Gezien haar vreemde en inconsequente rijgedrag moesten drie achter haar rijdende automobilisten herhaaldelijk in de remmen.

De politieman ging achter de vrouw rijden en gaf haar een stopteken, maar zijn reageerde niet. Pas toen de politieman voor haar ging rijden en nogmaals een stopteken gaf, bracht de vrouw haar auto tot stilstand. Zij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 640 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Ongeval in parkeergarage
MAARSSEN Op zondag 23 februari raakte een 20-jarige man uit Maarssen gewond.

Rond 22.00 uur leende de Maarssenaar de bromfiets van een vriend van hem en reed daarmee rond in een parkeergarage aan het Bisonspoor. Daarbij zag hij een betonnen rand in de parkeergarage over het hoofd, reed er tegen aan en sloeg over de kop. Daarbij liep hij letsel aan zijn gezicht op en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Slingerend
MIJDRECHT Op zondag 23 februari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 22.00 uur zagen politiemensen een 41-jarige automobilist uit Giessenburg slingerend over de Provincialeweg N 201 rijden. Bij controle bleek hij teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 490 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie