Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Particulier ziet crash Ahold als koopmoment

Datum nieuwsfeit: 25-02-2003
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

Persbericht, voor onmiddelijke publicatie

Particulier ziet crash Ahold als koopmoment

De particuliere belegger ziet de crash die het aandeel Ahold gisteren doormaakte als een koopmoment, zo blijkt uit de cijfers van het Bredase onderzoeksbureau StockScore.nl

StockScore.nl meet op dagelijkse basis de transacties en de geplande transacties van particuliere beleggers. Uit deze cijfers komt naar voren dat de particuliere belegger de koersval van het aandeel Ahold heeft gebruikt om het aandeel bij te kopen.

Zowel het aantal particuliere beleggers dat Ahold in bezit heeft als het gemiddeld aantal aandelen dat men in bezit heeft is gestegen. Het aantal particulieren met Ahold in bezit is van net geen 28% gestegen naar ruim 29% van de zelfstandige particuliere beleggers. Ahold stond reeds op de tweede plaats van meest populaire aandelen onder particuliere beleggers en blijft hierop staan. Indien de particuliere belegger echter blijft bijkopen kan Ahold de koppositie die KPN momenteel inneemt zeer binnenkort weer heroveren.

Het gedrag van de particulieren is aan de ene kant opvallend te noemen. Immers lijkt het er op dat particuliere beleggers gisteren nauwelijks hebben meegedaan aan de verkoopwoede, maar wel enkele gedumpte stukken hebben opgepikt. Aan de andere kant hebben wij een dergelijk gedrag eerder gezien bij de grote koersvallen van onder andere KPNQwest en Getronics. Pas toen deze fondsen echte pennystocks werden nam de animo van particulieren af.

Het lijkt er dus op dat Ahold momenteel nog het vertrouwen van de particuliere belegger geniet, hoewel met scepsis. De verhouding van aankoopintenties en verkoopintenties is namelijk slechter dan het gemiddelde van vorig jaar. De populariteit van Ahold onder particulieren zal waarschijnlijk niet afnemen, tenzij er nog meer of nog grotere schandalen aan het licht komen.


---- einde persbericht ----

Informatie over StockScore.nl

StockScore.nl is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat middels een continue onderzoek het gedrag van de particuliere belegger in Nederland in kaart brengt. Momenteel beschikt StockScore.nl over een panel van meer dan 10.000 particuliere beleggers. Meer informatie is beschikbaar op http://www.stockscore.nl>

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie