Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 25-02-2003

Datum nieuwsfeit: 25-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-02-2003 1e persbericht van dinsdag 25 februari 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Vrouwen dringen met smoes woning binnen De politie waarschuwt voor vrouwen die met een smoes de woning binnen proberen te dringen. Maandag zijn een 86-jarige bewoonster van de Woenselsestraat en een 87-jarige bewoonster van de Primulastraat het slachtoffer geworden van een dergelijke truc. De politie stelt een onderzoek in.

De 86-jarige vrouw was maandagmiddag iemand aan het uitzwaaien toen een onbekende vrouw plotseling via de achterdeur haar woning binnen was gegaan. De vrouw overviel haar met praatjes. Ze vroeg in het Duits of ze een pakketje voor de buren mocht achterlaten en of de bewoonster een pen en papier voor haar had. Opeens zag de bewoonster in de hal van de woning een tweede vrouw staan. Zij had een gehaakt gordijn bij zich. Op aandringen van de bewoonster hebben de vrouwen uiteindelijk haar woning verlaten. Toen de bewoonster haar woning ging doorzoeken bleek dat op de bovenverdieping een kast was opengebroken. Het is nog onduidelijk of er spullen werden weggenomen.

Ook een 87-jarige vrouw werd op dezelfde wijze misleid door twee vrouwen. De vrouw kwam maandagmiddag thuis toen zij in de deuropening werd aangesproken in het Duits door twee vrouwen. Een van hen vroeg om een pen en papier, waarop de bewoonster het duo binnen liet. In de deuropening van de woonkamer liet een van de twee wat tafelkleedjes en gordijnen zien. De bewoonster werd op deze manier afgeleid zodat de tweede vrouw in haar huis ging rondkijken. Toen de beide dames waren vertrokken bleek de vrouw diverse sieraden te missen.

Eindhoven: Aanhoudingen na achtervolging
Op de Oirschotsedijk zijn dinsdagochtend rond 3.15 uur na een achtervolging twee Eindhovenaren (38 en 41 jaar) aangehouden. De politie zag het duo op de kruising Oirschotsedijk Anthony Fokkerweg in een gestolen auto rijden. De auto was op 17 februari op de Schouwbrokseweg in Eindhoven weggehaald. Toen de mannen de politie zagen verhoogden ze hun snelheid en reden de A58 richting Tilburg op. Vervolgens werd de snelweg verlaten en reed het duo met hoge snelheid over de Erica in Oirschot richting Eindhovensedijk. Tijdens de achtervolging reden de verdachten ook twee keer door rood. Uiteindelijk kon de politie de auto tot stilstand brengen op de Oirschotsedijk in Eindhoven. In de auto vond de politie een vuurwapen en bij de 41-jarige verdachte werden in zijn jaszak munitie, een steeksleutel en een schroevendraaier aangetroffen. Bij de 38-jarige verdachte werd een zakje met cocaïne gevonden en twee knipmessen. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Beide mannen zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Fietser geschept
Op de Bredalaan is maandag rond 18.45 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven gewond geraakt. De jongen fietste over het trottoir aan de linkerkant van de Bredalaan en schoot plotseling de weg op. Hier werd hij geschept door een 21-jarige automobilist uit Eindhoven. De jongen is met een hersenschudding overgebracht naar het MMC in Veldhoven. Na behandeling mocht hij naar huis.

Eindhoven: Vernieling
Op de Emmaborg is maandagavond rond 22.20 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het intrappen van de voordeur van een 55-jarige vrouw aan de Emmaborg kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Op de Pastoor Petersstraat is dinsdag rond 00.30 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man lopen op de eerdergenoemde straat met een fiets die nog op slot zat. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verenigingsgebouw afgebrand
Dinsdag rond 1.00 uur is brand ontstaan in een verenigingsgebouw aan de Antoon Coolenlaan. Het gebouw is geheel afgebrand. De brandweer heeft het vuur gecontroleerd gedoofd. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Helmond: Hennepkwekerijen ontmanteld
In een bedrijfspand aan de Dijksestraat heeft de politie met ondersteuning van de stadswachten maandagavond twee hennepkwekerijen ontmanteld. Op de benedenverdieping was een kwekerij gereed gemaakt voor het plaatsen van ruim 1.300 hennepplanten. Op een zolder werd een reeds geoogste kwekerij bestaande uit ruim 800 planten aangetroffen. De aangetroffen apparatuur en de restanten van de geoogste planten werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerijen.

Asten: Kleding gestolen
Uit een winkel aan het Koningsplein is in de nacht van maandag op dinsdag een nog onbekende hoeveelheid kleding gestolen. Een winkelruit werd vernield om binnen te komen.

Bladel: Beeldschermen gestolen
Uit een Duitse vrachtwagen, die op een parkeerplaats langs de A67 stond, zijn in de nacht van maandag op dinsdag 7 beeldschermen gestolen. De dader brak de oplegger aan de achterkant open om bij de gestolen spullen te komen.

Deurne: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Dr. H. van Doorneweg is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Een raam aan de voorkant van het pand werd vernield om binnen te komen. Een computer, een toetsenbord en een flatscreen werden meegenomen.

Eersel: Drie keer bekeurd
Op de Steenovens is dinsdag rond 3.30 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij een controle was gebleken dat de verdachte in een auto reed zonder geldig rijbewijs. Bovendien was zijn auto niet verzekerd. Toen de politie hem naar zijn identiteit vroeg gaf hij een valse naam op. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na het verhoor is hij met drie bekeuringen naar huis gestuurd.

Someren: Inbreker gestoord
In een woning aan de Kampstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De bewoner van het pand hoorde beneden gestommel en klapte vervolgens hard in zijn handen. De dader is hierop gevlucht. Beneden bleek dat een raam aan de achterkant van de woning vernield werd om binnen te komen. Het is nog onduidelijk of er spullen weggenomen werden.

Valkenswaard-Waalre: Verlichtingscontrole
In Valkenswaard op de Pastoor Heerkensdreef, de Weegbree en op de Van Heinsbergdal en in Waalre op de Willibrorduslaan en op de Mgr Bannenberglaan is maandagavond tussen 18.30 en 22.30 uur een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden acht bekeuringen uitgedeeld. Zeven voor het fietsen zonder verlichting en een bekeuring voor bromfietser die zijn verlichting niet in orde had.

Veldhoven: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Meent is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader vernielde een ruit om binnen te komen. Uit ingeslagen vitrines werd fotoapparatuur weggenomen.

Veldhoven/Waalre: Verdachte van inbraken aangehouden Na een melding van een getuige die zag dat er dinsdagochtend rond 3.40 uur werd ingebroken in een vrachtwagen aan de Run in Veldhoven stelde de politie een onderzoek in. Toen de inbreker de getuige zag vluchtte hij in een auto. De politie trof het voertuig met de verdachte 31-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats vervolgens in de St. Leonardusstraat in Eindhoven aan en hield hem aan. De man wordt ook verdacht van een inbraak in een winkel aan het Hof in Waalre dinsdagochtend even voor 3.30 uur. Hier werd een raam vernield en vervolgens werden drie flatscreens weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie