Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Wegwerk aan kruising Buitenring Almere dit voorjaar afgerond

Datum nieuwsfeit: 25-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie FlevolandWegwerk aan kruising Buitenring wordt dit voorjaar afgerond

De wegwerkzaamheden aan de kruising Buitenring/Grote
Vaartweg/Polderdreef in Almere worden dit voorjaar afgerond. Door het invallen van de vorst moesten de werkzaamheden begin december worden onderbroken, maar nu de temperaturen weer stijgen kan de herinrichting van de kruising worden afgerond. Uiterlijk begin mei is de klus volledig geklaard, zo hebben provincie en gemeente afgesproken.

Het is op dit moment nog niet precies te zeggen wanneer de werkzaamheden aan de kruising hervat kunnen worden. Op het moment dat de temperatuur het toelaat kan de aannemer verdergaan met de asfaltwerkzaamheden en het aanbrengen van de lijnen op de weg. Tot dat moment wordt de huidige snelheidsbeperking van 30 km/uur gehandhaafd. Dat is nodig omdat het wegdek nog behoorlijk glad is en er nog geen strepen op het wegdek zijn aangebracht.

De reconstructie van deze kruising in Almere Buiten was hard nodig om tot een snellere afwikkeling van het verkeer te komen. De kruising is inmiddels uitgerust met extra rijstroken en nieuwe verkeerslichten. De asfaltdeklaag en de belijning ontbreken nog. Om het verkeer momenteel zo goed en veilig mogelijk in banen te leiden, is ervoor gekozen om een aantal van de nieuw aangelegde rijstroken op de kruising voorlopig met hekken af te sluiten en de bijbehorende verkeerslichten buiten werking te stellen. Op deze manier is het duidelijk hoe voorgesorteerd moet worden. Om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen, worden de verkeerslichten die wèl in werking zijn, regelmatig bijgesteld.

De afrondende werkzaamheden aan het kruispunt nemen één volledig weekend in beslag. Om deze klus in zon kort tijdsbestek te kunnen klaren, is het nodig om het kruispunt voor al het verkeer af te sluiten. Zodra de datum bekend is waarop dit gebeurt, worden alle belanghebbenden tijdig geïnformeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie