Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

EU keurt Nederlandse gemeenschappelijke onderneming tussen Pon en Ni..

Datum nieuwsfeit: 25-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten

European Commission

IP/03/276

Brussel, 25 februari 2003

Commissie keurt Nederlandse gemeenschappelijke onderneming tussen Pon en Nimbus goed

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gehecht aan de oprichting van een gemeenschappelijke onderneming tussen Pon Holdings BV, een onderneming die zich vooral richt op vervoersuitrusting, en beleggingsmaatschappij Nimbus Investment III BV, die beiden hun hoofdkantoor in Nederland hebben.

Op 24 januari ontving de Commissie een aanmelding van een overeenkomst waarbij de Nederlandse ondernemingen Pon Holdings B.V. en Nimbus Investment III B.V. een gemeenschappelijke onderneming oprichten onder de naam Nimpon Trade & Services B.V., die de handels- en dienstendivisie (T&SG) van Geveke N.V., een Nederlandse onderneming voor industriële uitrusting, zal overnemen.

Pon is een distributeur van aan vervoer en mobiliteit gerelateerde producten. Het bedrijf is ook actief op het gebied van financiële diensten en industriële en telecommunicatieproducten. Pon had eerder de betreffende activiteiten van Geveke overgenomen -- een transactie die bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit was aangemeld en onlangs was goedgekeurd.

Nimbus is een participatiemaatschappij die ook managementadvies en financiering verstrekt.

Nimpon, de op te richten gemeenschappelijke onderneming, zal eigenaar worden van, en zeggenschap uitoefenen over een aantal ondernemingen die voorheen deel uitmaakten van de Geveke-groep.

Uit het onderzoek van de Commissie is gebleken dat na de oprichting van de gemeenschappelijke onderneming de activiteiten van Pon en Nimbus elkaar alleen overlappen voor een aantal onderdelen van industriële uitrustingen, hoofdzakelijk betreffende hydraulische installaties, pompen en sensoren, en dat de toename van het marktaandeel geen risico meebrengt voor het ontstaan van een machtspositie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie