Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Inspectie VROM geeft Gemeente Haren een voldoende

Datum nieuwsfeit: 25-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haren
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Haren


Inspectie VROM geeft Gemeente Haren een voldoende

De inspectie van het ministerie van VROM heeft het afgelopen najaar onderzoek gedaan naar de uitvoering en handhaving door de gemeente van de wet- en regelgeving m.b.t. ruimtelijke ordening, bouw, milieu en veiligheid. Onlangs heeft de inspectie van het ministerie van VROM het rapport met conclusies en aanbevelingen aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. De inspectie concludeert dat de gemeente Haren de onderzochte VROM taken over het algemeen naar behoren uitvoert.

De gemeente is in staat om goede vergunningen af te geven en op correcte gronden planologische vrijstellingen te verlenen en gaat daarbij in de meeste gevallen zorgvuldig te werk. De beleidsvorming is voor een groot deel goed op orde

Verbeterpunten
Op een aantal onderdelen kunnen nog de puntjes op de i worden gezet. Hierbij gaat het met name om het aspect asbest bij sloopvergunningen, het binnen 1 jaar vast stellen van een nieuw bestem-mingsplan nadat de provincie goedkeuring heeft onthouden, het toepassen van de vrijstellingspro-cedure binnen een bestemmingsplan en de uitvoering van het bouwstoffenbesluit.

Op het onderdeel brandveiligheid is geconstateerd dat het overgrote deel van de gebruiksvergun-ningplichtige gebouwen is voorzien van een gebruiksvergunning. Een uitzondering daarop vormt het gemeentehuis. Mede gezien de voorbeeldfunctie dient de gemeente op korte termijn ervoor te zorgen dat het gemeentehuis voldoet aan de gebruikseisen brandveiligheid, zodat vervolgens een gebruiksvergunning wordt verleend.

Op basis van alle verbeterpunten uit het rapport stelt de gemeente een plan van aanpak op, dat in juni 2003 aan de VROM-inspectie zal worden aangeboden.

Haren, 25 februari 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie