Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

LTO-bestuur verdeelt taken over portefeuillehouders

Datum nieuwsfeit: 25-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: LTO Nederland
Zoek soortgelijke berichten

LTO Nederland

LTO-bestuur verdeelt taken over portefeuillehouders

Dinsdag 25 februari 2003 - Het bestuur van LTO Nederland heeft de bestuurlijke taken verdeeld. Met deze verdeling wil het bestuur de horizontale en sectorale belangenbehartiging beter vorm geven en uitvoeren. Portefeuillehouders zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en ontwikkeling van beleid en voor het initiëren van individueel advies en groepsgerichte activiteiten. De portefeuilleverdeling volgt op de evaluatie van de samenwerking in LTO, medio vorig jaar. Het bestuur concludeerde toen dat een taakverdeling bijdraagt aan het realiseren van de missie van LTO, die is gericht op versterking van de economische en maatschappelijke positie van agrarische ondernemers. Voor de uitvoering van de visie en missie van LTO bepaalt het LTO-bestuur strategische keuzes. Het bestuur fungeert als overleg van portefeuillehouders en bepaalt het beleid dat zich uitstrekt over meerdere sectoren. Binnen de vastgestelde strategische keuzes zijn de diverse vakgroepen van LTO verantwoordelijk voor de sectorale belangenbehartiging. De voorzitters van de LTO-vakgroepen zijn portefeuillehouder voor hun eigen sector. Het LTO-bestuur stelde daarnaast tien sectoroverstijgende portefeuilles vast. Deze zijn als volgt verdeeld over de bestuursleden:


* Internationale zaken; algemeen voorzitter Gerard Doornbos;
* Economische zaken; algemeen voorzitter Gerard Doornbos;
* Vice-voorzitter van LTO Nederland; Jos Roemaat;
* Maatschappelijk verantwoord ondernemen; Jos Roemaat;
* Vrouw en bedrijf; Joke van Doorn;

* Grondgebruik; Jan Heijkoop;

* Milieu; Antoon Vermeer;

* Kennisbeleid en innovatie; Koos Koolen;
* Sociale zaken; Mans Vulto;

* Water; Geart Benedictus.

De portefeuillehouders functioneren per 1 maart a.s. Ze rapporteren aan het LTO-bestuur en zijn voorzitter van respectievelijke vakgroepen en commissies. Deze kunnen besluiten voor specifieke taken aparte werkgroepen in te stellen. Voorbeelden daarvan zijn de werkgroep Fiscale zaken als taakveld onder de commissie Economische zaken, de werkgroep Rundvlees als taakveld binnen de vakgroep Rundveehouderij en de werkgroep Gewasbescherming als taakveld van de gezamenlijke plantaardige vakgroepen.

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: (info@lto.nl)

(Auteur: LTO Nederland)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie