Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Ontmoetingsdag homo-ouderen

Datum nieuwsfeit: 26-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ANBO

Roze rimpels ontmoeten elkaar: ontmoetingsdag homo-ouderen

Utrecht, woensdag 12 februari 2003

Roze rimpels ontmoeten elkaar: ontmoetingsdag voor homo-ouderen

Op 26 februari aanstaande houdt de ANBO voor 50-plussers, een ontmoetingsdag voor homo-en lesbische senioren in Utrecht en het Gooi. De bedoeling van de dag is om in eigen kring te praten over ouder worden en zelfstandig blijven, over contacten leggen en ontplooiingskansen.

Homoseksuele ouderen zijn natuurlijk niet anders dan anderen. Maar toch kunnen ze zich in hun eigen dorp of stad soms wat verlaten voelen. Aansluiting bij ouderen die bijvoorbeeld voortdurend willen praten over de kleinkinderen is al wat lastiger. Homoseksuele en lesbische ouderen dragen voor hun gevoel vaak een 'geheim' bij zich. Je wilt wel eens praten met gelijkgezinden, zodat je open kunt spreken en je verhaal kwijt kunt. Niet alle homo-ouderen vinden makkelijk aansluiting binnen hun eigen ANBO-afdeling, er wordt nog wel eens raar aangekeken wordt tegen mensen die zeggen homo of lesbisch te zijn.

Ontmoetingsdag
Regionaal organiseert de ANBO ontmoetingsdagen, waarvan de organisatie in handen is van de landelijke werkgroep ANBO-Roze. Op woensdag 26 februari zijn geïnteresseerden vanaf 10.00 uur welkom in het Conferentiecentrum Drakenburgh op de grens van Baarn en Hilversum. Het karakter van de dag is ontmoeting, uitwisseling en vooruit kijken. Hoe wil ik wonen als ik ouder word? Welke ontwikkelingen zijn er rond wonen, welzijn en zorg, en wat betekent dat voor mij? Hoe voorkom je als homo- en lesbische senioren dat je geïsoleerd raakt van de samenleving, en voldoende nieuwe kennissen en vrienden blijft opdoen?
De ontmoetingsdag kent een gevarieerd programma van kennismaking, inleidingen, discussie en uitwisseling. De ontmoetingsdag duurt tot ca. 15.00 uur. De kosten om mee te doen bedragen voor ANBO-leden 15,00 euro en voor niet-leden 20,00 euro.

Aanmelden
Hebt u belangstelling om mee te doen? U kunt zich aanmelden op het landelijk kantoor van de ANBO in Utrecht, telefoon (030) 2330060, vraagt u naar Marloes Kaiser. U kunt ook een briefje sturen naar ANBO-Roze, Postbus 18003, 3501 CA Utrecht.
Wilt u eerst meer weten? Belt u dan met het landelijk bureau van de ANBO, vraag naar Marloes Kaiser, doorkiesnummer (030) 2330082, of stuur een mailtje naar (m.kaiser@anbo.nl)
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een routebeschrijving.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie