Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Aangifte via internet voor fietsendiefstal mogelijk

Datum nieuwsfeit: 26-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 26-02-2003
Digitale aangifte fietsendiefstal mogelijk

Aangifte via internet voor fietsendiefstal mogelijk

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft woensdag 26 februari op haar website de mogelijkheid opengesteld om via internet aangifte te doen van fietsendiefstal. Hiermee kunnen slachtoffers van fietsendiefstal aangifte doen op de plaats en het moment waarop hen dat het beste uitkomt. Via een button op de website (www.politielimburgnoord.nl) is de aangiftesite te benaderen.

De hoofdofficier van justitie, dhr. B. Swagerman en de korpschef van de politie Limburg-Noord, dhr. B. van Baarle, gaven met een symbolische aangifte het startsein voor aangifte via internet. In eerste instantie is alleen nog aangifte van fietsendiefstal mogelijk, maar de bedoeling is dat de mogelijkheden zullen worden uitgebreid met andere eenvoudige delicten, zoals vernieling, auto-inbraak en winkeldiefstal.

Retourbericht

Als iemand aangifte doet via internet, krijgt hij automatisch een retourbericht dat de aangifte is ontvangen. Binnen 3 dagen wordt de aangifte verwerkt en gecontroleerd. De aangever krijgt vervolgens binnen zes werkdagen de aangifte per post toegestuurd met een handtekening van de politie. Als een verdachte in zicht komt, vraagt de politie aan de aangever om de aangifte ook te tekenen. Tot dat moment is dat niet nodig.

Verwerking

Medewerkers van het Servicecentrum verwerken de digitale aangiftes. Dat doen ze op momenten dat er minder gebeld wordt. Op die manier benut de politie de beschikbare capaciteit zo goed mogelijk. Hoe meer aangiftes uiteindelijk via internet kunnen worden afgehandeld, hoe minder drukte op de publieksopvang in de bureau`s, waardoor meer `blauw` beschikbaar komt voor taken op het gebied van toezicht, handhaving en opsporing.

Service

Deze aangiftemogelijkheid is een extra service voor het publiek. Voor wie wil en kan, is een internetaangifte een kleine moeite. Voor anderen blijft het gewoon mogelijk om aangifte op het bureau te doen. Mensen kunnen daarvoor een afspraak maken via 0900-8844. Een aangever kan ook direct naar een politiebureau in de buurt gaan om aangifte te doen, maar mogelijk moet hij dan even wachten voor hij aan de beurt is.

Aangiftebereidheid

Aangifte, ook van fietsendiefstal, blijft belangrijk. Een aangehouden dader kan immers meerdere zaken bekennen en een gestolen fiets kan gemakkelijk elders opduiken. Daarnaast kan de politie aan de hand van de aangiften de criminele patronen signaleren.

In 2002 werden in Limburg-Noord 5240 aangiftes opgenomen van fietsendiefstal (inclusief brom- en snorfietsen). De aangiftebereidheid van fietsendiefstal bedroeg in Limburg-Noord 52,5% in 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie