Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Dorp Moerdijk doet mee aan project Equal

Datum nieuwsfeit: 26-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Moerdijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Moerdijk


Dorp moerdijk doet mee aan project equal

Inwoners van de kern Moerdijk kunnen begeleiding krijgen bij de start van een eigen bedrijf om het voorzieningenniveau in Moerdijk op peil te houden. Het kan bijvoorbeeld gaan om het zelfstandig leiden van het dorpscentrum, het regelen van de kinderopvang of mantelzorg, het runnen van een klussenbedrijf, het organiseren van een maaltijd-voorziening voor ouderen en gehandicapten e.d. Deelnemers aan het pilotproject Equal kunnen kostenloos gebruik maken van scholing en toeleidingstrajecten naar het ondernemerschap. Deelnemers die het zelfstandig ondernemerschap na hun opleiding toch niet ambiëren kunnen rekenen op hulp bij het zoeken naar een baan in loondienst.

Het project wordt behalve in Moerdijk ook in de gemeenten Eersel en Laarbeek uitgevoerd. Veel kleine kernen in deze gemeenten hebben aan de ene kant te maken met een teruglopend voorzieningenniveau. Vooral ouderen ondervinden daarvan de negatieve gevolgen. Aan de andere kant is er in deze woonkernen nog veel verborgen arbeidspotentieel, bij bijvoorbeeld huisvrouwen, gedeeltelijk arbeidsgeschikten en ouderen. Het project wil vooral deze mensen de gelegenheid hun diensten als zelfstandig ondernemer in het dorp aan te bieden en zodoende het voorzieningen-niveau op peil te houden. Het project is dus gericht op het scheppen van werkgelegenheid aan de ene kant en het verbeteren van de leefbaarheid aan de andere kant. De gemeente Moerdijk vindt Equal een waardevolle bouwsteen op weg naar het maken van dorpsplannen.

Het project wordt mogelijk gemaakt in het kader van de Europese regeling EQUAL, die is gericht op de bestrijding van ongelijkheid en discriminatie op de arbeidsmarkt. Er wordt internationaal samengewerkt met partners in Spanje en Portugal. In Noord-Brabant wordt het project gedragen door de drie gemeenten, de Provincie, het PON, de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg en de Vereniging voor Kleine Kernen. Op provinciaal niveau coördineert Peter Oirbans van de Stichting Favor het project. De gemeente betrekt de stichting Hart van Moerdijk in de plannen.

Laatst gewijzigd 26 februari 2003 Uw browser ondersteund geen JavaScript en als gevolg hiervan kunt u het script wat op deze pagina gebruikt wordt niet uitvoeren. Afbeelding tbv statistieken

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie