Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

SP wil veilige speeltuinen

Datum nieuwsfeit: 26-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Socialistische Partij
Zoek soortgelijke berichten

Socialistische Partij

12de congres

Help Speeltuinen veilig zijn!

In de zomer van 2002 heeft de SP een enquete gehouden onder alle speeltuinverenigingen van Noord-Holland. Een derde van de verstuurde formulieren kwam retour en wat bleek: speeltuinverenigingen komen stelselmatig rond de EUR 10.000 tekort. De SP heeft daarop contact gezocht met de landelijke speeltuinvereniging Nuso. Het Nuso vertelde dat Noord-Holland het vergeleken met andere provincies wat dit betreft slecht doet. Noord-Holland zegt dat speeltuinen een uitsluitend gemeentelijke taak is. Andere provincies als Drenthe ontkennen dat en hebben een provinciale consulent aangesteld die de speeltuinen met raad en daad en zo nodig een portie geld bijstaat.

De SP vindt dat een dergelijke constructie ook in Noord-Holland ingesteld moet worden. Afgelopen maandag, 17 februari, is het idee in de Staten gelanceerd. Het plan werd door geen van de andere partijen gesteund. En dan maar klagen dat de SP altijd tegen is!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie