Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Verplichtingenstop rampzalig voor bereikbaarheid

Datum nieuwsfeit: 26-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)
Zoek soortgelijke berichten

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)


Persbericht

Gepubliceerd op 26-02-2003
Sector Goederen, Bus, Taxi, Mobis Categorie Algemeen

Verplichtingenstop rampzalig voor bereikbaarheid

De verplichtingenstop die bij Rijkswaterstaat is aangekondigd voor de aanleg van wegen en spoorlijnen is desastreus voor de bereikbaarheid. Dit stelt Koninklijk Nederlands Vervoer in reactie op de berichten dat door een begrotingstekort van 400 miljoen euro Rijkswaterstaat in acute geldnood verkeert.

In een tijd waarin er van alle kanten wordt gepleit voor extra investeringen in de infrastructuur, is deze maatregel waarbij toekomstige projecten in het gunstigste geval een tijd worden uitgesteld een flinke streep door de rekening voor eenieder die in het vervoer zijn brood verdient. De slechte bereikbaarheid kost de Nederlandse samenleving nu al 1,4 miljard euro per jaar en als extra investeringen uitblijven, zal dit alleen maar verder oplopen.

De Nederlandse concurrentiepositie staat onder druk door de steeds slechtere bereikbaarheid op de wegen en het spoor. Om de economische motor draaiende te houden, is het van het grootste belang om zo snel mogelijk te beginnen met het ontsluiten van de belangrijke mainports en de grootste knelpunten daadkrachtig aan te pakken. Hiervoor zijn extra investeringen van 1,1 miljard euro per jaar vereist.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie