Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

EC stelt bepaalde overeenkomsten verzekeringssector vrij

Datum nieuwsfeit: 27-02-2003
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

ip/03/291

Brussel, 27 februari 2003

De Commissie keurt een nieuwe verordening goed waarbij bepaalde overeenkomsten in de verzekeringssector worden vrijgesteld

De Europese Commissie heeft, overeenkomstig de mededingingsregels, een verordening goedgekeurd op grond waarvan, onder voorwaarden, bepaalde samenwerkingsovereenkomsten tussen verzekeringsondernemingen zijn toegestaan. Tot deze overeenkomsten behoren de vaststelling van niet-bindende standaardpolisvoorwaarden, de uitwisseling van statistische informatie voor de berekening van risico's en de oprichting van verzekeringsgroepen. De nieuwe vrijstellingsverordening werd goedgekeurd na uitgebreide raadpleging van de lidstaten en overige belanghebbenden, en verbetert de bestaande verordening die eind maart verstrijkt.

In een commentaar op ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie