Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Vestiging Ikea in Amersfoort stapje dichterbij

Datum nieuwsfeit: 27-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Vestiging Ikea in Amersfoort een stapje dichterbij; Verkeerskundige belemmeringen oplosbaar

datum: 25 februari 2003

De vestiging van een filiaal van Ikea op Bedrijvenpark Vathorst bij de 'Knoop' (nabij de spoorlijn) begint vastere vormen aan te nemen. De verkeerskundige belemmeringen, die het grootste struikelblok voor vestiging vormden, zijn opgelost. De gemeente Amersfoort en Ontwikkelingsbedrijf Vathorst kunnen zich ook vinden in het ontwerp van de Ikea-vestiging. Dat blijkt uit een tussenrapportage over de vestiging van Ikea in Vathorst. De gemeente Amersfoort en Ontwikkelingsbedrijf Vathorst willen het stedenbouwkundig ontwerp voor de plek waar Ikea moet komen verder laten uitwerken.

De vestiging van Ikea in Vathorst is uitgebreid verkeerskundig onderzocht. De bereikbaarheid van heel Vathorst en het stedenbouwkundige concept zijn daarbij als randvoorwaarde meegenomen. Uit het onderzoek kan worden geconcludeerd dat met het nemen van een aantal verkeerskundige maatregelen het verkeer van Ikea op een acceptabele manier kan worden afgehandeld.
Het verkeer wordt via een 'bypass' bij de eerste rotonde van de Boulevard afgeleid naar het bedrijvenpark en kan via een nieuw aan te leggen tunnel onder de Heideweg Ikea bereiken. De verkeersmaatregelen die nodig zijn, passen binnen het stedenbouwkundig plan voor het bedrijventerrein. De kosten die moeten worden gemaakt, worden meegenomen in de onderhandelingen met Ikea. Verwacht wordt dat hierover overeenstemming wordt bereikt.

Effect op Amersfoortse economie
Nu het verkeer en het ontwerp oplosbaar lijken, moet het effect op de economie van Amersfoort in beeld worden gebracht en worden geactualiseerd. Op korte termijn wordt gestart met een onderzoek of voor een vestiging van Ikea voldoende marktruimte beschikbaar is en wat de effecten zijn op de Amersfoortse economie. Vertegenwoordigers van de locale ondernemers (Kamer van Koophandel, de Ondernemers Federatie Amersfoort en de Amersfoortse Binnenstad Ondernemers)worden bij dit onderzoek betrokken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie